Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Orbán Viktor fogja visszaszerezni a Délvidéket? – A jelek szerint lehetséges…

Hirdetés

A dél-szláv sajtó a napokban tele van azzal, hogy a szerb köztársasági elnök, és a magyar miniszterelnök a Balkán térképének átrajzolására készülnek. Mi, a részünkről csak támogatni tudjuk az ötletet!

Vajon a délvidéki revízió fogja megindítani a dominóhatást?

Hirdetés

A kiszivárgott információk szerint Koszovó északi, szerb többségű területei a német többségű, Olaszországhoz tartozó Dél-Tirolhoz hasonló, rendkívül széles körű autonómiát kapnának, ennek fejében pedig Szerbia nem ellenezné az albán többségű Koszovó egyesülését Albániával. Észak-Macedónia és Montenegró albán többségű részei is az újonnan létrejövő Nagy-Albániát gyarapítanák.

Szerbia emellett vagy megkapná a szerb többségű boszniai Szerb Köztársaságot, vagy Észak-Koszovóhoz hasonlóan a boszniai szerbek entitása is Dél-Tirol-típusú autonómiában részesülne, csakúgy, mint a horvát többségű Nyugat-Hercegovina. Bosznia-Hercegovina ezen része vagy az anyaország Horvátországhoz csatlakozna, vagy Bosznia-Hercegovinán belül – a délszláv háborút lezáró 1995-ös daytoni megállapodásban rögzítettek helyett – a bosnyák–horvát föderáció megszüntetésével a horvátok is önálló entitáshoz jutnának.

Nekünk magyaroknak is ki kell vennünk a részünket a határkorrekciókban – Itt az ideje a Délvidék, vagy legalább a magyarlakta részek visszaszerzésének!

Hirdetés

Alá kell húznunk: Magyarországnak csak akkor érdeke a Balkán térképének újrarajzolásában részt venni, ha abból hazánknak haszna is származik. Ez a haszon pedig csakis a (legalább etnikai alapú) revízió lehet!

Ha már a határok újratárgyalása zajlik, akkor itt az ideje, hogy mi is benyújtsuk igényeinket, és visszakérjük elrabolt, idegen megszállás alá került földjeinket. Ha nem is a teljes Délvidéket, de legalább a többségében magyarlakta területeket vissza kell kérnünk!

Hirdetés

Orbán Viktor még 2019-ben töltötte még fel ezt a képet a Facebookra a Fidesz elnökségi üléséről, ami akkor nagy port kavart a horvát sajtóban…

A magyar kormánynak kötelessége a délvidéki magyarság érdekében kihasználni ezt a revíziós lehetőséget, és kérni a Vajdaság legalább magyarlakta részeinek hazatérését, illetve Horvátországtól Eszéket és környékét. Most békés úton visszaszerezhetjük ezeket a területeinket.

2019 tavaszán Lázár János egy Nagy-Magyarország térképet vitt Orbán Viktorhoz, amelyen egy déli (már egyes délvidéki városokat is tartalmazó) vasútvonal tervét mutatta be – lehet ez már előkészítés része volt?

Hirdetés

Lázár János még 2019 tavaszán egy Nagy-Magyarország térképet vitt Orbán Viktorhoz a Karmelita Kolostorba, ezen mutatta be a déli vasútfejlesztések tervét. Az 500 kilométernyi vasútfejlesztés szembetűnő érdekessége, hogy a vasútvonal olyan városok összeköttetését is biztosítaná, melyek egy része – bár 1000 esztendeig igen, de – jelenleg nem Magyarországhoz tartoznak.

Lázár János facebook videója az eseményről

Hirdetés

A vasútvonal megépítésével a Vajdaság és a Partium egy része is integrálásra kerülne a magyar közlekedésbe. A tervezett útvonal: Pécs, Szabadka, Szeged, Hódmezővásárhely, Békéscsaba, Nagyszalonta, Nagyvárad, Debrecen. Lehet a felsorolt városok hamarosan ismét Magyarországhoz fognak tartozni?

A tervezett útvonal (saját szerkesztésű kép)

A térképek már az Európa Tanács előtt vannak…

Orbán Viktor legendásan jó kapcsolatot ápol a szerb köztársasági elnökkel és a szlovén miniszterelnökkel is (lehet határkérdésekben is sikerült végre megegyezniük?)

A dél-szláv sajtó értesülései szerint a térkép-tervezetek a szlovén miniszterelnök, Janez Janša irodájában készültek, Aleksandar Vučić, szerb köztársasági elnök, és Orbán Viktor kezdeményezésére. A határmódosítások-tervezetét a szlovén miniszterelnök már át is adta az Európai Tanács elnökének, Charles Michelnek. Kíváncsian várjuk a pontos részleteket!

Nagy lehetőség van most Magyarország kezében: ügyes diplomáciával, békés úton visszaszerezhetjük a Bácskát, a Bánátot és a Szerémséget, vagy legalább ezen területek többségében magyaroklakta részét! Reméljük a magyar kormány élni fog a lehetősséggel!

Budapest, 2021.04.19., Magyarok az Igazságért – MI

Hirdetés