Koronavírus-gyorstesztet fejlesztő céget vett Soros és Bill Gates – persze ezúttal is a jó szándék vezérli őket

A brit Mologic megvásárlásával a jóságos milliárdosok “az egészségügyben tapasztalható globális egyenlőtlenségeket szeretnék mérsékelni”, valamint “mindenki számára elérhetőbbé tennék a megfizethető, korszerű orvosi technológiákat” – derül ki a Forbes cikkéből.


Angyali arcok, angyali szándékok…

A tranzakciót a milliárdosok alapítványai bonyolítják le, és létrehozzák a Global Acces Health nevű új vállalkozást is – írja az amerikai Forbes. A Bill & Melinda Gates Alapítvány és a Soros nevéhez köthető Nyílt Társadalmi Alapítvány legalább 30 millió fontot fektet be a cégbe, hogy “javítsák a fejlődő országok orvostechnikai színvonalát”.

Mi az a Mologic?

A Mologic egy profitorientált kutatási, és innovációs biotechnológiai cég, amit 2003-ban Mark Davis vezérigazgató, és édesapja, Paul Davis, a vállalat tudományos vezérigazgatója alapítottak. Az idősebb David nevéhez egy másik világhírű orvostechnológiai eszköz feltalálása is köthető, ő is részt vett az 1988-ban piacra dobott Clearblue nevű terhességi teszt fejlesztésében.

A cégnek nem ez az első együttműködése Bill Gatesszel, 2016-ban már dolgoztak közösen azon, hogy “a gyors egészségügy ellátás költségeit lecsökkentsék”.

A Mologic számos trópusi betegség kivizsgálására fejlesztett már gyorstesztet. A mintavétel, csakúgy, mint bizonyos Covid-gyorstesztek esetében, szintén az orrváladékon alapszik.

Soros az amerikai milliárdos listán jelenleg a 288. helyen áll, saját vagyona 8,6 milliárd dollár, pénze jelentős részét alapítványokba szervezte ki, ami nem számít személyes vagyonnak.

Bill Gates jelenleg a negyedik leggazdagabb ember a világon, személyes vagyona az amerikai Forbes szerint 128,1 milliárd dollár.

Forrás: Kuruc.info