Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Orbán elég erős üzenetet küldött ajándékával a pápának

Hirdetés

A kormányfő őszentségének ajándékozta IV. Béla egykori magyar király IV. Ince pápának írott levelének másolatát. A miniszterelnök politikai igazgatója vasárnap a Facebookon osztott meg részleteket arról, hogy a kormányfő által adott ajándéknak milyen jelentéstartalma van.

A közlés szerint Orbán Viktor átadta Ferenc pápának annak a levélnek a másolatát, amelyet IV. Béla magyar király IV. Ince pápához intézett.

Őszentsége Ferenc pápa a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus apropóján találkozott ma Orbán Viktor miniszterelnökkel. A magyar kormányfő ezen találkozás keretében Ferenc pápának ajándékozta IV. Béla egykori magyar király IV. Ince pápának írott levelének másolatát – írja közösségi oldalán Orbán Balázs.

Hirdetés

A protokolláris gesztus mögött könnyű meglátni, hogy az ajándéknak mélyebb jelentése van – emelte ki a miniszterelnök politikai igazgatója.

IV. Béla uralkodása alatt szenvedte el Magyarország a tatárjárást, a mongol csapatok hódító támadását. Az ország 1242-ben, óriási veszteségek árán, de túlélte az első mongol inváziót. Ezt követően az újjáépítést IV. Béla király kezdte meg kifejezetten keresztény alapokon, az egész keresztény civilizáció védelmében – teszi hozzá.

Később így folytatja: mint tudjuk, akkor Magyarországnak végül sikerült visszavernie a második tatárjárást.

Hirdetés

A magyar kormánypárti politikusok párhuzamot vonnak az akkori és a mostani helyzettel, az ajándék tanúsága szerint.

Orbán Balázs ugyanis itt úgy fogalmaz:

Nem nehéz belátni, hogy geopolitikai értelemben az akkori és a mostani helyzet között sok a hasonlóság. A kérdés csak az, hogy bízhatunk-e ugyanebben a végkimenetelben most is, az instabil, átalakulás alatt álló világunkban? Mindez most rajtunk múlik. Érdemes tanulnunk a történelemből.

Hirdetés

Mindeközben Orbánnal való találkozója után Ferenc pápa azt mondta a püspököknek, hogy fontos, hogy a magyar társadalom szolidárisabb és befogadóbb legyen. Külön érdekes, mennyire hangsúlyozta a pápa, hogy a befogadás képessége fontos. Legyetek a testvéri szeretet tanúi – emelte ki a pápa.

Forrás: portfolio.hu

Hirdetés

Hirdetés