Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Utasok, járókelők szeme láttára erőszakoltak meg a vonaton egy nőt, de senki nem segített rajta

Hirdetés

A többi utas nem volt hajlandó közbelépni.

Felháborító események játszódtak le múlt hét szerdán egy Philadelphiai vonaton. Egy fiatal nőt ugyanis több utas, illetve utcán sétáló ember jelenlétében erőszakoltak meg, úgy, hogy bár a rendőrség közlése szerint lett volna lehetőségük rá, mégsem avatkoztak közbe, – írja a Blikk.hu.

A történteket ugyanis rögzítette egy biztonsági kamera, a felvételen pedig állítólag jól látható, hogy járókelő is tétlen maradt az erőszak alatt. Egy helyi rendőrfelügyelő a videó megnézését követően felháborodva számolt be az esetről.

Hirdetés

„Figyeltek? Nem tudom. Ismétlem, még mindig vizsgáljuk a videót, de véleményem szerint sok embernek kellett volna közbelépnie. Valakinek tennie kellett volna valamit. Ez jól mutatja, hogy hol tartunk a társadalomban. Ki engedné meg, hogy ilyesmi megtörténjen? Szóval ez aggasztó, de ismétlem, dolgozunk rajta, és próbáljuk azonosítani azokat, akiket láttunk akkoriban a vonalon fel- és leszállni” – nyilatkozta Tim Bernhardt.

A rendőröket este 10 óra körül riasztották a 69. utcai végállomáshoz, a hatóság emberei pedig el is fogták a támadót, a 35 éves Fishton Ngoy nevű férfi ellen nemi erőszak és több más bűncselekmény miatt emeltek vádat.

A férfi áldozatát a történteket követően kórházba szállították, a rendőrség közlése szerint fizikálisan hamarosan rendbe jön, és remélik, hogy lelkileg is túl teszi majd magát a vérlázító eseményen – számolt be az esetről a liner.hu.

Hirdetés

Forrás: Blikk.hu

Hirdetés