Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

BulvárÉrdekességek

Használtan vett egy kanapét, egy kisebb vagyon volt elrejtve benne

Hirdetés

A Michigan államban élő Howard Kirba vásárolt magának egy kanapét a helyi Habitat for Humanity jótékonysági szervezet egyik boltjában, ahol használt árut lehet venni. Mindössze hetven dollárt, azaz nagyjából húszezer forintot fizetett a bútorért, amit aztán otthon hetekig használta, mire zavaróvá vált a lábtartó keménysége.

A férfi meg is nézte, mi lehet ennek a zavaró tulajdonságnak a forrása, ekkor pedig egy dobozt, abban pedig egy kisebb vagyont, átszámítva 13 millió forintot talált.

A férfinek kapóra jött volna a lakáshitele kiegyenlítéséhez a pénz, de mivel az általa is folytatott keresztényi életbe ez nem fért bele, inkább megpróbálta kideríteni, kié volt a kanapé, mielőtt a boltba került. A férfi egyébként egy ügyvéddel is beszélt az esetről, és ekkor megtudta, hogy jogilag őt illetné a pénz, de nem vitte rá a lélek, hogy megtartsa, ezért felkutatta a tulajt. Meg is lett, Kim Fauth-Newberry, aki az elhunyt nagyapja után örökölte a bútort, és már több helyre is próbálta leadni, mielőtt megtalálták a jótékonysági boltot, ahol átvették tőle. Már azt tervezgette, hogy elégetik a elesleges kanapét, de óriási szerencséjére nem tették.

Hirdetés

A férfit, aki keresztényi szeretetből visszaszolgáltatta a kanapét, a bolt azóta is saját hősének tekinti.

(via)

Hirdetés

Hirdetés