Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

Hírek

Salvini üzent a kommunistáknak

Hirdetés

A Matteo Salvini vezette jobboldal megállítására tartott újabb több ezres utcai demonstrációt a Hering-mozgalom Bolognában vasárnap, a január 26-án Emilia Romagnában esedékes tartományi választások előtt.

Politikai fordulatnak nevezte a tereket és utcákat megtöltő olaszok jelenlétét Matteo Santori, a Hering-mozgalom vezetője.

A balosok gyülekezete és a kommunista induló: Bella Ciao

Hirdetés

Bologna, le Sardine cantano Bella Ciao

Bologna, la piazza delle Sardine canta Bella Ciao

Hirdetés

Posted by Local Team on Sunday, January 19, 2020

Kijelentette, céljukat máris elérték, mivel sikerült békés megmozdulásra ösztönözni az embereket, ismét felébresztve bennük a polgári tudatosságot. Hozzátette, a Heringek bebizonyították, hogy piszkos játékok nélkül is lehet politizálni. Megjegyezte, igazi sikernek azt fogja tartani, ha a Heringekkel demonstrálók elmennek szavazni, és valóban megállítják Matteo Salvinit.

Létezik alternatíva a populizmusra” – mondta a 32 éves bolognai fiatalember.

Hirdetés

A Heringek megtöltötték Bologna egyik városterét az egy hét múlva esedékes tartományi választások előtti utolsó vasárnap. Az éjszakába nyúló könnyűzenei koncerttel zárult Hering-találkozón felcsendült a Heringek himnusza is, amelynek szövege szerint a mozgalommal megváltozott az olasz politika szele.

Matteo Santori és barátai november közepén indították útjára a mozgalmat az után, hogy a Matteo Salvini vezette jobboldal hatvan százalékos győzelmet aratott az utóbbi ötven évben baloldali Umbria tartományban. Célként tűzték ki, hogy Salvinit megpróbálják visszaszorítani a szintén vörös fellegvárként ismert Emilia Romagnában.

A Hering nevet a legelső, Bolognában tartott villámakción választották, amikor olyan sokan csatlakoztak, hogy heringekként szorongtak. A mozgalom az utóbbi két hónapban számos olaszországi teret megtöltött, és december 14-én Rómában rendezett országos megmozdulást.

Hirdetés

Kezdetben a Heringek párton kívüli baloldali kereszténynek vallották magukat, de az emiliai választás közeledtével egyre közelebb kerültek a baloldali Demokrata Párthoz (PD). Matteo Santori bejelentette, hogy készek Giuseppe Conte miniszterelnökkel is találkozni, és márciusban a mozgalom kongresszust tart a jövőbeli folytatásról.

A mozgalom korábbi kiáltványa a Salvini-féle migrációs intézkedések eltörlését, valamint a gyűlöletkeltő politikai megnyilvánulások betiltását szorgalmazta.

Elemzők felhívták a figyelmet arra, hogy a PD alig kampányolt Emilia Romagnában teljesen átadva a teret a politikai újdonságot képviselő Heringeknek. A mozgalom azonban nem biztos, hogy elegendő lesz a jobboldal feltartóztatására.

Hirdetés

Nem félek a halacskáktól

– jelentette ki Matteo Salvini, aki szombaton Maranellóban tartott kampánybeszédet.

Salvini és a Heringek egyszerre és ugyanazon a helyszínen, csütörtökön Bibbiano városában zárják a kampányt. Az emiliai választás valóban fordulat lehet, mivel a baloldal győzelme esetén a Heringek maguknak fogják tulajdonítani a sikert. Salvini és a jobboldal győzelme esetén viszont a mozgalom értelmét veszíti.

Forrás: Vadhajtások

 

Hirdetés