Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Vietnamban is karantén alá helyeztek egy várost: kialakult az első Kínán kívüli gócpont

Hirdetés

Csokorba szedtük a koronavírussal kapcsolatos legfontosabb híreket. Egy nap alatt 15 ezer újabb megbetegedés, első karanténba helyezett város Kínán kívül, elhagyta az első gyógyult beteg a karanténkórházat, és akár a világ lakosságának 60-80 százaléka is megfertőződhet.

Lassan két teljes hónap telt el a vírus kialakulása, és egy hónap az azt övező médiafókusz kialakulása óta, a járványt viszont továbbra sem sikerült megállítani, és egyelőre gyógymód vagy oltás sem született még.

Pillanatnyilag 60 349 megerősített megbetegedésről tudni, ebből 59 ezret Kínában regisztráltak. 1370 halott mellett eddig 6243 gyógyult beteg szerepel a WHO nyilvántartásában.

Csokorba szedtük az elmúlt napok legfontosabb történéseit a koronavírussal kapcsolatban.

Hirdetés

Az első gócpont Kínán kívül

Vietnamban, a fővárosnak, Hanoinak az egyik kisebb agglomerációs elővárosában kialakították az első Kínán kívül található karanténvárost.

A vietnami hatóságok elvesztették a kontrollt a járvány terjedése felett, és miután hat beteget is diagnosztizáltak a kisvárosból, a kormány úgy döntött, hogy az egész települést, illetve annak környékét karantén alá helyezi.

Hirdetés

A lezárást egyelőre mindössze 20 napra rendelték el, és nagyjából 10-12 ezer embert érint.

Forrás: 888.hu

Hirdetés
Hirdetés