Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Román csürhe támadta meg az igazoltató rendőröket Vajdahunyadban – videó

Hirdetés

Elszabadultak az indulatok Vajdahunyad 7-es számú lakónegyedében – írja a Transindex.

A Digi24 beszámolója szerint az váltotta ki a konfliktust, hogy a járőröző rendőrök igazoltattak egy ittas állapotban lévő férfit, akinek nem volt az utcán való tartózkodását igazoló nyilatkozata. A férfit megpróbálták megbilincselve bevinni a őrsre, de ellenszegült, majd több ismerőse és hozzátartozója a segítségére sietett a környékről, és ezzel elszabadultak az indulatok.

Hirdetés

(A videó itt is elérhető.)

A képeken több tucat dühös ember látható, akik a rendőrökre, csendőrökre és a helyi rendőrség egységeire támadtak. Kövekkel dobálják a rendőröket, megpróbálják betörni a rendőrautók szélvédőjét, letörik az autók tükrét. Egyes újságok szerint még figyelmeztető lövéseket is leadtak, de vissza kellett vonuljanak.

A járőrök erősítéssel visszatértek, majd a támadók közül a rendőrség három személyt őrizetbe vett, akiket a közrend megzavarásával, erőszakos bűncselekmény elkövetésével, hivatalos személy elleni erőszakkal vádolnak.

Hirdetés

Georgian Drăgan, a Román Rendőrség szóvivője a Digi24 hírtelevíziónak úgy nyilatkozott a rendőrségi és csendőrségi beavatkozás nyomán a helyzet normalizálódott estére, a feldühödött emberek visszatértek az otthonaikba.

A Hotnews úgy tudja, közösségi médiában több hunyadi személy is azt állítja, hogy az emberek azért reagáltak dühösen a rendőrök intézkedésére, mert a környék járőrei zaklatták és bántalmazták őket.

Forrás: Kuruc.info

Hirdetés
Hirdetés