Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Sokkal többen halhattak meg Olaszországban a koronavírustól, mint azt hivatalosan közölték

Hirdetés

Bár az olaszországi koronavírus miatti halálozási szám az elmúlt napokban alacsonyabb érték volt, az új megbetegedések száma mérséklődött, a kormány ennek ellenére április 13-ig meghosszabbította a kijárási korlátozást. Egyes tanulmányok szerint több az olasz koronavírusos beteg, mint amiről számot adnak – írja a Reuters nyomán a Portfolio.hu.

Egyes tanulmányok szerint a hivatalosan közölt adatok nem a valóságot mutatják, ugyanis sokkal többen halhattak meg a vírusban. Az InTwig kutatóintézet adatai szerint Bergamóban és annak közelében mintegy 4500 ember halhatott meg, szemben a hivatalos szervek által közölt 2060-nal.

Szerintük sok idős ember otthonában hunyt el, és mivel ők sosem jutottak el a kórházig, sosem tesztelték őket, így nem is számították be őket a statisztikába. Az adatokat egyébként helyi orvosoktól gyűjtötték és a Bergamói Egyetem egyik professzora is ellenőrizte.

Hirdetés

A nemzeti statisztikai hivatal, az ISTAT adatai szerint az észak-olaszországi halálozások száma március első három hetében duplája volt annak, amit 2015 és 2019 között ugyanezen időszakban mértek. Csak Bergamóban a halálozások több mint megnégyszereződtek, de más lombardiai városokban is kétszeres-háromszoros növekedést tapasztalni.

Forrás: Portfolio.hu – Fotó: Getty Images

Hirdetés

Hirdetés