Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Alvó betegeket fosztott ki egy senkiházi a kalocsai kórházban

Hirdetés

Vádat emeltek az ellen a dunaújvárosi férfi ellen, aki 2020. január 21-én  este a kalocsai kórházban ellopta több alvó beteg mobiltelefonját, karóráját és pénzét. Az eset két nappal az után történt, hogy a férfit a rendőrök egy másik lopási ügy gyanúsítottjaként hallgatták ki.

A vádirat szerint a gyanúsított látogatás céljából érkezett a kórházba. Miután megtudta, hogy a hozzátartozója nem ott fekszik, nem távozott, hanem a belgyógyászat egyik kórtermébe ment. A gyógyszerek miatt már mélyen alvó, idős férfi ágya melletti szekrényről egy 5.000,- forint értékű mobiltelefont lopott el töltőjével együtt. Ugyanebben a kórteremben egy másik férfibeteg ágya mellől szintén telefont és bőr pénztárcát emelt el éppen, amikor az alvó beteg felriadt és rászólt a vádlottra. Ekkor a fosztogató kiszaladt a kórteremből. A sértett csak ezután észlelte, hogy a dolgai eltűntek.

Ezt követően a sebészeti osztályon is “szerencsét próbált”. Ott szintén egy már alvó beteg karóráját lopta el. Idős áldozata arra ébredt fel, hogy a vádlott az ágya melletti szekrényen könyököl és az egyik kezében a táskája, másikban a karórája van. A betegnek volt annyi lélekjelenléte, hogy a táskáját kikapta a vádlott kezéből, ám a fosztogató a karórával kiszaladt a kórteremből.

Hirdetés

Röviddel ezután a rendőrök a buszpályaudvaron elszámoltatták a férfit, akinél a lopott telefonokat, pénztárcát és karórát is megtalálták. Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit három rendbeli kifosztás bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: Elemi.hu

Hirdetés
Hirdetés