Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Hajléktalanszállót csinál Karácsony a Városházából

Hirdetés

Csepelen nem jött össze a terv.

Közleményben jelentette be a Főpolgármesteri Hivatal, hogy a Városháza egyik szárnyába fogadja be a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idejére azokat a hajléktalan embereket, akik vállalják a karantént, miután a csepeli elöljárók tiltakoztak a kerületben kialakítandó hajléktalanszálló miatt, – írja a 888.hu.

Mint ismeretes, Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) csepeli polgármestere április végén nyílt levelet tett közzé, amelyben Karácsony Gergelynek tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy – értesülése szerint – a főváros hajléktalanszállót tervez kialakítani a kerület egyik forgalmas, a belvároshoz tartozó részén.

Hirdetés

Levelében Borbély leszögezte, hogy kerületi önkormányzattal és a környéken lakókkal a főváros esetleges szándékáról senki sem egyeztetett, a véleményüket nem kérték ki. Azt is kiemelte, hogy Csepelen elegendő hely van a hajléktalanoknak.

Karácsonyék ötlete ellen petíció is indult, valamint a polgármester változtatási tilalmat is elrendelt a szóban forgó ingatlanra.

Borbély Lénárd ma Facebook-oldalán emlékezett meg Karácsonyék meghátrálásáról.

Mint írta, a„ főpolgármester korábban azt állította, hogy számos más kerületben is keresnek szállásnak megfelelő helyet. Mai közleményében azonban már csak Csepelről ír. Vagyis igaz volt a gyanúnk, hogy eleve és kizárólag Csepel volt a célja a belvárosi hajléktalanok elhelyezésének. Minden híresztelés ellenére a hétfői napig éjjel-nappal dolgoztak a hajléktalanszálló kivitelezésén.”

Hirdetés
A jövőre nézve pedig elfogadhatatlannak tartom azt az eljárást, ami ebben az ügyben történt. Titokban, a megkérdezésünk, a véleményünk és az itt élőkkel történt egyeztetés nélkül született meg Karácsony Gergely egyszemélyes döntése. Mindezt a koronavírus-járványra hivatkozva

– fogalmazott a polgármester.

KÖZÖSEN SIKERÜLT!Tisztelt Csepeliek!Ezekben a percekben kaptam az értesítést, hogy Karácsony Gergely meghátrált…

Hirdetés

Posted by Borbély Lénárd on Monday, May 4, 2020

Forrás: 888.hu

Hirdetés

Hirdetés