Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Diadalmenetnek szánták, vesszőfutás lett Karácsony bejelentkezős hete

Hirdetés

Bárdolatlan személyeskedés Orbánnal szemben, gyenge angoltudás, bekamuzott doktori, kínos magyarázkodás. Gyurcsány Ferenc főjelöltjét a legrosszabbkor érte utol a múltja.

Egy biztos: nem így tervezte Karácsony Gergely a múlt hetét. Budapest főpolgármestere, aki feladná hivatalát és elhagyná a neki bizalmat szavazókat Gyurcsányék kedvéért, iszonyatos vesszőfutást produkált a múlt héten. A drót.info megpróbál rendet vágni a hírkavalkádban, és összefoglalni, mitől izzadhatott a múlt héten Karácsony és Gyurcsány.

1. Támadásból védekezés

Hirdetés

Talán még emlékeznek rá, hogy mintegy tíz napja Karácsony a globális nagytőke lapjában minősítgette Orbán Viktor kinézetét, illetve méltatta saját nagyságát. Az akció, illetve az ezt követő bocsánatkérés tudatosnak és előre eltervezettnek tűnt. Egy lapunk által megkérdezett, neve elhallgatását kérő kommunikációs szakember szerint Karácsony a durva akcióval egyszerűen úgy akart bejelentkezni, hogy ne Jakab Péterhez és Dobrev Klárához, hanem Orbán Viktorhoz hasonlítgassák. A marketinges logika szerint ennek elméletben lett volna értelme, de a gyakorlatban Karácsony mondatai egész egyszerűen bunkóságként hatottak. Ráadásul egy pillanat alatt átfordult az összehasonlítás: ha már Karácsony a főeuropéer jelölt, akkor miért minősítgeti mások kinézetét, és Orbánnal ellentétben miért nem tárgyalóképes angolul?

Hétfő este éppen a drót.info hívta fel a figyelmet egy tavalyi videóra, amikor Szijjártó Péter fordított Karácsonynak egy megemlékezésen. Cikkünket közel 15 ezren olvasták, és több tucatszor idézték nagy portálok, híradók. Szijjártó Péter archív videós bejelentkezésének nézettsége a sokszorosára, 125 ezer megtekintésre emelkedett. Kétségtelen, hogy a főpolgármester hiányos nyelvtudásának híre végül magyarok millióit kezdte foglalkoztatni. Miután az otrombasággal és a nyelvkérdéssel két öngólt is bekapott, Karácsony Gergely sértődött védekezésbe kezdett.

2. Újabb kínos lebukások

Hirdetés

A hirtelen támadt érdeklődésre reagálva így aztán készséggel elismerem, hogy a miniszterelnök beszélt angolja alighanem jobb mint az enyém, legalább annyi különbség van a nyelvtudásunk között, mint amennyi egy Angliában töltött Soros-ösztöndíj és egy egyetemen megszerzett középfokú nyelvvizsga között feszül” – magyarázkodott még hétfőn a főpolgármester.

A dologgal egyetlen probléma volt: hamar kiderült, hogy Karácsony Gergelynek nincs államilag elismert nyelvvizsgája sem. A hazugságok és a lelepleződések sora pedig azzal folytatódott, hogy kiderült: doktori címet is bekamuzott magának egy 2018-as kampányéletrajzában.

Érdekes jelenet volt, mikor szombat délután a Telex, illetve Fábián Tamás egy volt szerzőtársa, Tóka Gábor szavaival próbálta bizonygatni, hogy Karácsony mégis beszélt angolul. Néhány óra sem telt el, hogy előkerüljön egy 2004-es Karácsony-nyilatkozat, miszerint Tóka (és Bozóki) „úgy csináltak, mintha a szerzőtársuk lennék”. Így védd meg a Karácsonyt, mondhatja most a liberális portál szerkesztősége, mindenesetre vasárnap délután fél négyig biztosan hallgattak, de talán örökre is hallgatni fognak a sosemvolt függetlenségüket megkérdőjelező, kínos lebukásról.

Hirdetés

3. Gyenge eredmények, erőtlen bejelentkezés

Végül hosszasan elemezhetnénk Karácsony szombati bejelentkezéseit, hogy elment a kép Debrecenben (amely várost egyébként nem szerette egyetemistaként, de most előadta, hogy mégis), hogy a fideszes Nyírtasson egyedül bóklászott, hogy a fővárosban a liberális elittel alapított elitellenesnek szánt mozgalmat. Nem tesszük ezt, mert a számok magukért beszélnek. Álljon itt két adat, amely miatt a Gyurcsány-kampány válságstábja azonnal elkezdheti a kármentést.

– A Nézőpont Intézet mérése alapján a magyarok 83 százalékának elvárása, hogy a kormányfő beszéljen idegen nyelven.

Hirdetés

– Az Alapjogokért Központ kutatása alapján pedig mindössze a magyarok 13 százaléka szeretné Karácsony miniszterelnökségét.

Közben pedig hétfőtől Budapesten újraindulnak a dugók, a közterületeket ellepik a hajléktalanok, a Lánchíd autósok előtti újranyitásának dátuma lassan a végtelenbe csúszik, Gyurcsány emberei pedig minden fontos döntéshozatali pontot ellenőriznek a városházán. Mire pedig befejezzük ezt az írást, újabb hír jelent meg, amely szerint Karácsony 2013-ban is bekamuzta magának a PHD-t.

Kevés ennél kínosabb hetet látott eddig a Gyurcsány-kampány.

Hirdetés

Forrás: Drót.info

Hirdetés