Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Karácsony néhány éve még így ekézte Gyurcsányt

Hirdetés

A Gyurcsánnyal összefogó Karácsony Gergely néhány éve még arról értekezett, hogy Gyurcsánnyal összefogni az identitás feladása volna. Az MSZP öleléséről pedig azt írta, hogy halálos, majd 2018-ban a szocik miniszterelnök-jelöltje lett. Vajon Karácsony tudja, hogy mondják angolul azt, hogy áruló?

Karácsony Gergely politikai pályájának mindmáig talán legpontosabb természetrajzát Sallai Róbert Benedeknek köszönhetjük. Az LMP-s politikus ugyanis amikor nem akarta felrúgni Hadházy Ákost, akkor olyanokat mondott, hogy szerinte kétféle ellenzéki politikus van: „akit a PM és Karácsony Gergő már átvert és elárult, és akit át fog verni, és akit el fog árulni.” És csakugyan, ha végigtekintünk Karácsony pályaképén, akkor azt látjuk, hogy politikai működése tényleg árulások sorozataként írható le.

Ma már talán kevesen és kevéssé emlékszenek rá, de Karácsony politikusi létezését a harmadik utas – az MSZP-t és a Fideszt egyaránt elutasító – LMP-ben kezdte. Ebben a minőségében pedig egy 2011-es blogbejegyzése tanúsága szerint sikerült földbe döngölnie két jelenlegi szövetségesét: az MSZP-t és Gyurcsány Ferencet. Nézzük először, milyen válogatott sértéseket szórt az „informális pártpénztárnokok hatalma” alatt senyvedő szocialista pártra:
semmit nem tett meg azért, hogy kiszabadítsa magát a saját oligarchái fogságából
pénzügyileg csak alig átláthatóan működő MSZP
az MSZP ölelése […] halálos
a Kádár-korszak kisemberének pártja, az alkudozó, érdekkijáró, osztogató politikai kultúra megtestesítői
politikája továbbra is oligarchák foglya marad”.
2018-ban aztán már annyira nem irtózott az MSZP halálos ölelésétől, hogy pártját, a Párbeszédet odakötözte a szocialisták hajójához, Karácsonyból meg közös miniszterelnök-jelölt lett. Arról pedig, hogy az MSZP „politikája továbbra is oligarchák foglya”, legfeljebb egy busztender tudna meggyőzni minket. Mondjuk egy olyan, amiben komoly szerepet játszik a szoci oligarchának, Leisztinger Tamásnak – nem mellesleg Karácsony MSZP-s helyettesének, Tüttő Katának egykori élettársa – az érdekköre. Amelyik kamucéget alapít a buszbérlési pályázat előtt hét nappal, nem rendelkezik saját buszokkal, hamis referenciákat gyárt, mégis győz a tenderen.

Hirdetés

Karácsony persze nem spórolt a fitymáló jelzőkkel akkor sem, amikor Gyurcsányt kellett ekéznie:
Gyurcsány Ferenc továbbra is ballasztként nyomja le az MSZP-t”.
Majd pedig egyetértően idéz a Népszabadság cikkéből: az LMP „nem teheti meg, hogy együttműködik Gyurcsány Ferenccel. Az LMP-t többek között a 2006. őszi események, az akkori politikai elit cinizmusa hívta életre. A párt számára éppen elég nehéz lenne a Fidesszel szemben az MSZP-vel mint párttal összefogni. Gyurcsánnyal összefogni azonban az identitás feladása volna.
A Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció kiválásával az MSZP talán kibújhat a legelutasítottabb politikusának az árnyékából.
Szóval ha az tényleg úgy van, hogy a Gyurcsánnyal való összefogás egyenlő az identitás feladásával, akkor kijelenthető, hogy a Gyurcsánnyal összefogó Karácsony feladta az identitását. Vagy úgy is mondhatnánk, hogy a számtalan párt után a saját identitását is elárulta. Ebből pedig tanulságként annyi mindenképpen levonható, hogy az árulás művészetének mesterfokon űzése nem igényel nyelvvizsga-bizonyítványt.

Forrás: Drót.info – (A kép forrása: MTI)

Hirdetés
Hirdetés