Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Szijjártó Péter: „Nagyon sajnálom”

Hirdetés

Szijjártó sajnálja, hogy csalódottak az ukránok.

Csalódottak az ukránok a magyar kormány és a Gazprom megállapodása miatt, amely szerint a jövőben Ukrajnát elkerülő vezetékeken keresztül hozzák be a gázt az oroszok. Emiatt Ukrajna elhalasztja a szeptember végi kormányközi bizottság ülését, amiért őket megkerülő megállapodás jött létre az orosz állami cég és a magyar kormány között.

– Én nagyon sajnálom azt, hogy az ukránok nem akarják megtartani a magyar–ukrán gazdasági vegyesbizottság ülését csütörtökön. Nem pontosan értem, mi az összefüggés aközött, hogy biztosítjuk Magyarország energiaellátását, meg hogy normális módon együttműködünk a szomszédainkkal. Visszautasítom a Magyarország ügyeibe történő beavatkozási kísérleteket. A magyar emberek fűtésének biztosítása a mi dolgunk, azt semmilyen más ország nem befolyásolhatja. Ahhoz, hogy Magyarország milyen szerződéseket köt, harmadik félnek ilyen módon semmi köze nincsen. Én nem emlékszem, hogy valamikor kifogásoltuk volna Ukrajna szerződéskötését harmadik partnerekkel – szúrt oda Szijjártó.

Hirdetés

– Ami pedig Ukrajna megkerülését illeti, Magyarország is meg lett kerülve – tette hozzá Szijjártó, mivel eddig Szerbiát és Horvátországot Magyarországon keresztül látta el a Gazprom földgázzal, ám épült egy másik útvonal, és a Gazprom azt használja.

Forrás: Blikk.hu

Hirdetés

Hirdetés