Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

A Bors és a gondnok szerint Jakab trükközik a lakásbérletével – Novák: „Gyöngyösi volt a csalás egyik fő elkövetője”

Hirdetés

Jakab Péter lakásbérletéről ír a Bors, a portál szerint a Jobbik két vezető politikusa kereste a szerkesztőséget, és meséltek az ügyről. Ahogy elmondták, elegük lett abból, ahogy Jakab Péter a Jobbikot vezeti és képviseli, és több ügyről is leleplező dokumentumokat ígértek.

A hivatalos szerződések szerint Jakab Budapesten, a XI. kerületi Fraknó utcában bérel egy lakást havi 239 ezer, évi közel 3 millióért, amelyet az Országgyűlés hivatala fizet. A Bors szerint azonban a pártelnök nem lakik a lakásban, hanem azt kiadták másnak.

Hirdetés


Ebben a házban bérel lakást a Jobbik elnökének 260 ezerért az Országgyűlés – papíron. A lakást egy másik bérlő lakja a Bors – és nem mellesleg a gondnok – szerint

A Bors újságírói elmentek a Fraknó utcai házhoz is. A gondnok azt közölte, ő nem látta még Jakab Pétert az ingatlanban, de még a környéken sem, szerinte egy hölgy bérli a lakást, őt látják ki- és bemenni. A lap szerint illető hölgy még egy vállalkozást is bejegyeztetett lakásba. A lakásszomszédok is arról nyilatkoztak, hogy ők sem találkoztak még a Jobbik elnökével.

Jakab Pétert megszólaltatta a Telex, nekik azt mondta, hogy az Országgyűlés Hivatala minden vidéki képviselőnek biztosít munkavégzéshez a fővárosban lakást, így neki is. A 423 ezer 780 forintos keretből ő 239 ezer forintot használ fel, melyből egy negyedik emeleti, Fraknó utcai panellakást bérelnek neki. A Jobbik elnöke állítja: a lakás tulajdonosa nem ismerőse, úgy tudja, budapesti lakos, idézi a Mandiner.

Hirdetés

„A lakást csak én használom, és csak akkor, amikor a budapesti munkavégzésem indokolja, hisz azért fizeti a hivatal. Korábban a hivatal egy Etele úti panellakást bérelt nekem, ami a földszinten volt, innen költöztem fel a Fraknó utcai panellakás negyedik emeletére idén tavasszal. A tulajdonos tájékoztatása szerint a lakásban semmilyen cég nincs bejegyezve” – állította Jakab.

Frissítés: „a Jobbikban sajnos korábban is bevett volt”

Novák Előd Fb-bejegyzése:

Hirdetés

Bár a kormánypárti média cikkeit mindig fenntartásokkal kezelem, sőt sajtóperem van folyamatban a HírTV-vel és az Origóval szemben is, az alábbi leleplezés egy konkrétumokat tartalmazó cikk, azzal szemben egyelőre csak Jakab üres tagadása áll. A Jobbikban pedig sajnos korábban is bevett volt a lakhatási támogatással való visszaélés, hiába tiltakoztam ellene, míg a frakció ki nem zárt…

Gyöngyösi Márton volt a csalás egyik fő elkövetője. Pörzse Sándor a nyilvánosság elé is vitte vitánkat, miután lelepleződött az ő visszaélése is, akkori válaszom a neten megtalálható.

A botrányok után annyit sikerült elérnem, hogy általános szabályként kimondta a Jobbik: aki a lakhatási támogatásból nem lakást bérel, hanem zsebreteszi, az legalábbis frakcióelnökségi tag nem lehet. De az első tisztújításon felrúgták ezt is, így lehetett a lakhatási támogatással visszaélő Gyöngyösi Márton is frakcióvezető-helyettes, engem meg inkvizítornak kiáltottak ki ezért a be sem tartott szabályért.

Hirdetés

No meg a politikusi álláshalmozás tiltására vonatkozó javaslatomért, melyet később az Országgyűlés is elfogadott. Illetve a mentelmi jogról való örökös lemondásunkat is ugyanígy rótták fel nekem a Jobbik-frakcióban – nem csoda, hogy mandátumomról való lemondásom óta már gyakran nem is szavazzák meg egyes politikusok mentelmi jogának felfüggesztését.

Jakab Péter újbudai lakásbérlése azért is visszás, mert egy miskolci lakos praktikusan a Parlament közelében, de legalábbis Miskolc felé, a pesti kerületekben bérel lakást, a távoli Újbudán csak akkor éri meg, ha az Országgyűlés Hivatalának pénze így egy ismerősénél landol, akitől ott tud lakást béreltetni. Nem csoda, hogy Jakabot sosem láttuk Újbudán, pedig önkormányzati képviselőként én is hallottam volna róla, ha a hétköznapjait errefelé tölti. De úgy tűnik, ismét csak zsebre teszik a képviselők lakhatására szánt pénzt, közben meg vagy szállodázgat, vagy frakciópénzből bérelnek neki másik lakást, ahogy kocsit is, sofőrrel, „a nép egyszerű gyermekének”.

Kuruc.info nyomán

Hirdetés

Hirdetés