Az ellenzék ismét találgat: Golyóálló mellény van Orbán Viktor zakója alatt? – videó

Hirdetés

„Ez egy nagy marhaság. Orbán Viktor nem hord golyóálló mellényt” – zárta rövidre Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke még 2016-ban ellenzéki politikusok visszatérő kérdéseit. Persze, hiába tette, hiszen így vagy úgy, de azóta is rendszeresek a találgatások ezzel kapcsolatban.

Legutóbb a Jobbik vetette ezt a miniszterelnök szemére: számukra a kormányfő acsalagi óvodában tett látogatásáról készült videó – amely Orbán Viktor Facebook-oldalán jelent meg – volt beszédes. Ennek egyik kockáján háttal látható a miniszterelnök, és tényleg, mintha a zakója alatt egyenes vonalban kitüremkedne valami.

„Orbán már az ovisok közé is csak golyóálló mellényben mer bemenni” – írta közleményében a Jobbik, mi pedig ezúttal is Havasi Bertalanhoz fordultunk az ügy tisztázása érdekében, ám ez végül nem történt meg, ugyanis a kérdésünkre nem reagált.

Hirdetés

A biztonságpolitikai szakértő azonban azt mondta a Blikknek, nem is baj, hogy nem tudjuk az igazat.

– A mindenkori miniszterelnök biztonságával kapcsolatban egyetlen dolog érdekes: hogy azt garantálják az illetékes szervek. Hogy ezt hogyan végzik el, azzal kapcsolatban túl sok részletnek nem szabad nyilvánosságra kerülnie, mert az csak az esetleges rosszakaróknak segít. Egy mellény önmagában nem elég, de valóban hordhat ilyet a kormányfő, hiszen az része lehet egy védelmi komplexumnak. Szokták mondani, egy miniszterelnök három embernek nem mondhat nemet: a sajtósának, a protokollosának és a biztonsági emberének. Ha bármilyen veszélyt érzékelnek, nekik kell ellenintézkedeseket javasolni – mondta kérdésünkre Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő, hozzátéve: annak idején Jugoszláviában, Grúziában maga is hordott ilyet, a mostani mellények azokhoz képest ráadásul már jóval kényelmesebbek, kevésbé súlyosak, s jobban el is lehet őket rejteni.

Hirdetés

Forrás: blikk.hu

Hirdetés
Hirdetés