Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Donáth Anna sem lenne jó jelölt a baloldalnak, még Dobrev Kláránál is kevesebben kedvelik

Hirdetés

Donáth Annát még Dobrev Kláránál is kevesebben kedvelik, legalábbis a baloldal belső kutatása alapján.

Nagy bajba került év végére a baloldal, Márki-Zay Péter jelölésével tökéletes csapdába zárták magukat. Ha szabadulnának is tőle, nem tudnak. A bajokat a széthúzás és a szivárogatatások csak fokozzák. A Kontra feltételezései szerint akár Donáth Annától is kijuthatott a Márki-Zay és a baloldal népszerűtlenségét mutató belső felmérés.

Akár így volt, akár nem, Donáth Anna ellenzéki körökben is felmerült, mint aki MZP helyére léphetne, legújabb miniszterelnök-jelöltként. Mivel pedig hozzánk is eljutott a botrányt okozó belső kutatás, Hadházy és Kunhalmi népszerűtlenségének kivesézése után megnéztük, mit mondanak az ellenzéki kutatók Donáth Anna népszerűségéről. A helyzet annál is pikáns, mert az egyik kutatócég kifejezetten Momentum-közeli.

Hirdetés

– Az új momentumos elnökasszonyt az összes megkérdezettnek csak 26 százaléka kedveli.Igaz, közel 30 százalékuk nem is ismeri őt.

– Donáthot az ellenzéki szavazók 61 százaléka kedveli, de közel egyötöd (18%) elutasítja.

– A pártnélküli, kutyapárti és mihazánkos szavazók körében csak egyötöd kedveli.

Hirdetés

Donáth Annát így aztán kevesebben látnák fontos politikai szerepben, mint mondjuk Dobrev Klárát, és a 9 vizsgált ellenzéki személy közül a harmadik legnépszerűtlenebb. 

Ebben persze nincs túl nagy meglepetés. A Momentum EP-képviselője eddig nem nagyon tudott mit intézni a magyaroknak Brüsszelben, kivéve, ha az uniós pénzcsapok elzárása valaki szerint eredmény. Annyi derült ki róla, hogy habár ezt letagadta, de telefonálgat Vera Jourova uniós biztossal, aki rendszeresen hazánkat támadja a legkülönbözőbb témákban. Amiatt meg bocsánatot is kellett kérnie, hogy a felvidéki magyaroknak azt mondta, lehetnek „büszke szlovákok”. Idén februárban pedig az derült ki, hogy Gyurcsány Donáth apjáról, aki ellen büntetőeljárás van folyamatban, korábban úgy beszélt, hogy benne „van a mi moralitásunk”.

Tehát, bár az emberek többsége nem kedveli a Momentum új elnökét, legalább Gyurcsány szereti a családot. Ez is valami, legalábbis a baloldalon…

Hirdetés
Hirdetés