Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Putyin és Biden egymást fenyegette telefonon

Hirdetés

A többi között az Ukrajna körül kialakult helyzetről, az esetleges orosz támadás veszélye miatt kialakult válság diplomáciai megoldásáról tárgyalt csütörtök este Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A két elnök telefonbeszélgetése mintegy ötven percig tartott – közölte a Fehér Ház. A beszélgetés idején Joe Biden a Delaware állambeli Wilmingtonban, szűkebb pátriájában tartózkodott, ahová az év végi ünnepekre utazott.

A telefonbeszélgetést követően Jurij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója moszkvai újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy az újabb amerikai szankciók bevezetése „kolosszális hiba lenne, amely súlyos következményekkel járna.”

Hirdetés

Hozzátette, hogy az orosz elnök megerősítette Joe Bidennek, Oroszország csak azt tenné, amit az Egyesült Államok is tenne, ha támadó fegyverzetet telepítenének az amerikai határ közelébe.

Jen Psaki fehér házi szóvivő visszafogottabb hangon nyilatkozott, kiemelve, hogy mindkét vezető egyetértett abban, több olyan terület is van, ahol érdemi előrelépésre van lehetőség mindkét fél számára, de valóban vannak olyan különbségek, amelyeket szinte lehetetlen lesz feloldani.

Forrás: index, MTI

Hirdetés
Hirdetés