Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Durva vádak a WHO egyik vezetőjével szemben

Hirdetés

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelenlegi és egykori alkalmazottjai rasszista, etikátlan és sértő viselkedéssel vádolták meg a szervezet nyugat-csendes-óceáni térségért felelős igazgatóját – írta az AP amerikai hírügynökség csütörtökön belső dokumentumokat ismertetve. Az érintett, Kaszai Takesi tagadja a vádakat.

Az AP-hez eljutottak olyan értekezleteken készült felvételek, amelyeken Kaszai nemzeti hovatartozásuk alapján becsmérlő megjegyzéseket tett alkalmazottjaira. A WHO tizenegy volt és jelenlegi munkatársa megerősítette, hogy Kaszainak rendszeresen voltak rasszista kirohanásai.

A részlegvezető a vádlók szerint azt is mondta, hogy a koronavírus-járvány azért terjed egyes térségbeli országokban, mert „alacsonyabb rendű kultúrájuk, rasszuk és szocioökonómiai mutatóik miatt hiányoznak belőlük a megfelelő képességek”.

Hirdetés

Egy értekezleten Kaszai a levél szerint megszégyenítette a részleg egyik filippínó munkatársát, és azt kérdezte tőle, hogy azért képtelen-e jó prezentációkat tartani, mert Fülöp-szigeteki nő. Az értesülést a WHO több tisztségviselője megerősítette, akik szem- és fültanúi voltak az esetnek. Kaszai nemzeti hovatartozásuk miatt rendszeresen megalázta a kínai, a Fülöp-szigeteki és a malajziai alkalmazottakat, és többeket megríkatott – tették hozzá.

Forrás: index.hu

Hirdetés

Hirdetés