Egy férfi öngyilkos lett, egy pedig szívrohamot kapott a magas számlák miatt Romániában

Hirdetés

Az energiaárak robbanása, és a szolgáltatók kapzsisága „lassan már emberéleteket követel” – írja a Főtér.ro.

A hírportál beszámolt arról, hogy az elmúlt nap során két szomorú eset is történt: egy Gorj megyei férfi öngyilkosságot kísérelt meg, egy brăilai lakos pedig szívinfarktust kapott a havi számlája láttán.

Előbbi egy 800 lejes villanyszámlát kapott kézhez, és mivel a teljes jövedelme havi 120 lej szociális segélyben merül ki, úgy érezte, hogy ennek a földi életnek már nincs semmi értelme. A férfi fia rémülten hívta fel Turburea község polgármesterét azzal, hogy apja megpróbált egy késsel végezni magával, miután kibontotta a számla borítékját. A polgármester orvosi segítséggel sietett a helyszínre. Szerencsére a szúrt seb nem volt életveszélyes, az elöljáró pedig igyekezett megnyugtatni a férfit, hogy majd csak találnak valami megoldást.

Hirdetés

A másik férfinak egy 2000 lejes gázszámlát kézbesített a postás, amitől annyira rosszul lett, hogy a felesége azonnal kihívta a mentőket. Az orvosok infarktust állapítottak meg nála, és azt tanácsolták, hogy próbálja megőrizni a nyugalmát. A férfi szerint a korábbi számlákhoz képest tízszeres árat szabott ki neki a szolgáltatója, amivel szerinte gúnyt űznek az előfizetőkből.

Virgil Popescu energiaügyi miniszter könyörtelen szankciókkal fenyegette meg az energiaárak befagyasztásáról, illetve kompenzálásáról szóló törvényt kapzsiságból kijátszó szolgáltatókat, és azt tanácsolta a fogyasztóknak, hogy ne fizessék ki a gyanús számlákat.

Forrás: hirmondo.ro

Hirdetés