Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Katonákat vezényeltek Csernobilba: az atomkatasztrófa helyszíne felől támadhatnak az oroszok

Hirdetés

Tovább gyűrűzik a két ország közötti feszültség. Ukrajna attól fél, hogy az egykori csernobili atomerőmű és Pripjaty felől készülnek támadni az oroszok, – írja a Blikk.

Katonákat vezényeltek az egykori csernobili atomerőmű és Pripjaty elhagyatott városához, mert az ukrán híresztelések szerint az orosz csapatok a szövetséges Fehéroroszország segítségével ott könnyen bejuthatnak az országba. Az 1986-os katasztrófa helyszíne teljesen lakatlan, tiltott övezet, ezért potenciális gyenge pontnak tekinthető.

A terület védelmének érdekében katonákat küldtek a környék elhagyatott városaiba és a radioaktív erdőkbe. A csapatokat fegyverekkel és sugárdetektorokkal látták el, illetve protokollt vezettek be annak érdekében, hogy egyetlen katona se töltsön túl sok időt az erősen radioaktív zónákban.

Hirdetés

A védelmi erők ugyanis hiába lennének folyamatos mozgásban, a mérgezés veszélye ugyanúgy fennáll. A csapatoknak mindezek ellenére minimum két hónapot kell eltölteniük a tiltott zónákban, ami hatalmas felháborodást keltett a lakosság köreiben – írja a LADBible.

Oroszország – az elmúlt napokhoz hasonlóan – továbbra is tagadja, hogy bármilyen invázióra készülne Ukrajna ellen.

Hirdetés

Hirdetés