Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Lehet nem lesz választás? Meglepő részre bukkantak a Magyar Közlönyben

Hirdetés

Fél évvel korábban törvényben indokolták, miért nem maradhatnak el a választások, most mégis meglepő részre bukkantak a Magyar Közlönyben.

Áder János kedden jelentette be, hogy a gyermekvédelmi népszavazással egybekötött országgyűlési választásokat április 3-án fogják megtartani. Az azóta eltelt néhány napban az Azonnali elmerült az Igazságügyi Minisztérium által kiadott rendeletben. A Magyar Közlönyben az országgyűlési választások és a népszavazás költségeinek tervezett elszámolását ecsetelik, de egyúttal egy olyan részt is tartalmaz, amelyben feltételes módban leírják:

Ha a választás veszélyhelyzet miatt elmarad, de az OEVI (Országos Egyéni Választási Iroda) a Ve. 121. § (2) bekezdése szerinti ajánlóívet már kinyomtatta, az ellátandó feladatokkal kapcsolatos normatívák alapján a támogatás megállapításra kerül– olvasható a közlönyben.

Hirdetés

A fenti mondat azért is érdekes, mert amikor tavaly decemberben meghosszabbították a koronavírus miatt bevezetett vészhelyzetet, akkor a törvényben azt írták, hogy a választások kiírása és megtartása az Alaptörvényből következik, így azt mindenképpen meg kell tartani – szúrta ki az Azonnali.

A portál az ügyben megkereste a Kormányszóvivői Irodát és az Igazságügyi Minisztériumot is, de a cikk megjelenéséig nem kaptak választ.

A Magyar Közlönyt itt tudja megtekinteni.

Hirdetés

Blikk nyomán

Hirdetés