Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Meghalt Homonnay Gergely író, ellenzéki aktivista

Hirdetés

47 éves korában meghalt Homonnay Gergely író, újságíró, ellenzéki aktivista. A Corriere Della Sera azt írja: Homonnayt szilveszter után holtan találták Rómában, a Bananon nevű privát klub törökfürdőjének mosdójában.

Az olasz lap szerint Homonnay halála szív-keringési leállás miatt következett be. A sajtó beszámolója szerint Homonnayra a klub vezetői találtak rá, – meztelenül – aki ekkor még életben volt, s bár azonnal segítséget kértek, a mentők már nem tudták újraéleszteni. Bűncselekményre utaló jel nem merült fel. Homonnay személyes tárgyai között kábítószernek minősülő anyagok kerültek elő, amik nem kizárt, hogy összefüggésbe hozhatók a halálával. Mint írják feltehetően kokaint és ghb-t találtak nála.

A tények első rekonstrukciója alapján úgy tűnik, Homonnay máshol ünnepelte az újévet, miután az Instagramon is posztolt baráti üdvözletet, majd hajnali 5-kor a via Pontremoliban lévő klubba ment – írja a lap.

Hirdetés

Homonnay egyébként 2021 utolsó napjaiban, vagyis a halála előtti néhány órában, a Facebookon, ahol több mint 30 ezer követője van, valamint az Instagramon és a Twitteren keresztül is kiritkát küldött Novák Katalinnak, azt követően, hogy kiderült, Orbán Viktor a családokért felelős tárca nélküli minisztert jelölte a köztársasági elnöki posztra. Sőt, Homonnayt a bíróság becsületsértésért el is ítélte, ugyanis az író nyilvánosan becsemérelte Novákot még 2021 szeptemberében.

Homonnay Gergely egyébként DK-közeli aktivistaként is ismert volt, Gyurcsány Ferenccel és Dobrev Klárával több közös szelfije is megjelent a közösségi oldalakon.

Hirdetés

Nyugati Fény – Blikk nyomán

Hirdetés