Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Orbán Viktor: „Van egy aduászunk”

Hirdetés

Az oltásra buzdított és megvédte az árstopot a kormányfő.

Csak az oltás az egyetlen, de hatásos fegyver a koronavírus variánsai ellen – erősítette meg Orbán Viktor az állami rádióban péntek reggel. Közölte, hogy az operatív törzs szerint jelenleg 2611-en vannak kórházban és 243 embert tartanak lélegeztetőgépen. Továbbá összesen több mint kétmillió adag Pfizer és több mint 700 ezer Moderna vakcina áll rendelkezésre.

„Van a kezünkben egy aduász, ez az oltás” – emelte ki.

Hirdetés

A miniszterelnök hosszasan méltatta az egészégügyi dolgozók érdemeit és fantantiszkusnak nevezte a kórházi humán kapacitásokat. Megismételte a csütörtöki kormányinfon elhangzottakat. Ezek szerint oltási igazolvánnyá alakul február 15-től a védettségi igazolvány, igény esetén felvehető lesz a negyedik oltás és ha megfertőződik egy gyerek az iskolában, akkor csak az oltatlanok nem mehetnek be öt napig. Ezekkel kapcsolatban az európai gyakorlatot követjük.

Az egyes élelmiszerárak befagyasztásáról szólva megvédte a szerb álláspontot, amit ő is példa értékűnek tart. Déli szomszédainknál a kormány hasonló utat jár.

„Abban is követjük őket, hogy nem minden élelmiszernél vezettük be az árstopot, mert a kereskedők nem tudnák betartani ezt és mi (a hatóságok – a szerk.) sem tudnánk ellenőrizni a rendelkezés betartását. Persze törekszünk rá, főleg a nagy nemzetközi láncok esetében” – emelte ki a kormányfő.

Hirdetés

Ezután nem mulasztotta el megvédeni a piaci folyamatokba történő korábbi kormányzati beavatkozásokat.
„Megfogtuk az áremelkedést a rezsinél, az üzemanyagoknál és a hitelkamatoknál is” – mondta.

Ugyancsak védelmébe vette a gyermekvédelminek nevezett népszavazást, amit azt országgyűlési választásokkal egy időben tartanak.

„Megvédjük a gyerekeinket Brüsszeltől!” – hangoztatta nagyon szenvedélyes hangon és azt is mondta, hogy „akik ezt támadják, azok a Soros-hadsereg emberei”.

Hirdetés

Forrás: Mfor.hu

Hirdetés

Hirdetés