Visszavonták Djokovics vízumát, kitoloncolhatják Ausztráliából

Hirdetés

Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter visszavonta a világelső szerb Novak Djokovics ausztráliai vízumát, ami azt jelenti, hogy a 34 éves teniszezőt kiutasíthatják az országból és címvédőként nem indulhat el a jövő hétfőn kezdődő Australian Openen, – írja az index.hu

Alex Hawke pénteken azzal indokolta a döntését, hogy az „egészségügyi és közrendi okokból” született, valamint a „közérdek ezt kívánja”.

A Morrison-kormány határozottan elkötelezett Ausztrália határainak védelme mellett, különösen a koronavírus-járvánnyal összefüggésben – jelentette ki a miniszter.

Hirdetés

A 20-szoros Grand Slam-torna-győztes Djokovics múlt szerdán érkezett Melbourne-be, de megtagadták tőle a belépést, napokat karanténszállóban töltött, majd hétfőn az ausztrál szövetségi bíróság határozata nyomán szabadon engedték. A döntés ellen Novak Djokovics fellebbezhet, de ehhez megalapozott indokra van szükség.

A BBC ÚGY TUDJA, A VÍZUM TÖRLÉSE MIATT ELKÉPZELHETŐ, HOGY DJOKOVICS A KÖVETKEZŐ HÁROM ÉVBEN NEM UTAZHAT BE AZ ORSZÁGBA.

Djokovics szerdán közleményében ismerte be, hogy ügynöke hibázott a vízum kitöltésekor, mert véletlenül egy rossz rubrikát ikszelt be. A kilencszeres Australian Open-győztes címvédő korábban azzal a kijelentésével kavart nagy port, hogy bár nincs beoltva a koronavírus ellen, mégis elindul az idei év első Grand Slam-tornáján.

Hirdetés

A VILÁGELSŐ SZERB BEISMERTE AZT IS, HOGY POZITÍV PCR-TESZTJE BIRTOKÁBAN ADOTT INTERJÚT A FRANCIA L’ÉQUIPE SPORTLAPNAK.

Állítása szerint azonban ügyelt a távolságtartásra és maszkot viselt, amit csak a fotózás idejére vett le.

A teniszező hazájában, Szerbiában iskomoly indulatokat váltott ki, hogy a nemzeti hősként tisztelt Novak Djokovicsot oltatlansága miatt nem engedik elindulni az Australian Openen.

Hirdetés
Forrás: index.hu

Hirdetés