Teljesen behódolt Gyurcsánynak Márki-Zay: remegő hangon könyörgött, mindent megad csak maradhasson

Hirdetés
  • Márki-Zay nem egy magabiztos politikus képét mutatta az ATV-ben, hanem egy könyörgő emberét.
  • Remegő hangon könyörgött a riporternek, hogy bocsássanak meg neki és végre ne a sértegetéseiről beszéljenek hanem valami másról.
  • Mindent megad, amit Gyurcsányék kérnek, csak hadd maradhasson, és végre ne az elkövetett hibáiról legyen szó.
  • Úgy látszik, Márki-Zay teljesen beadta a derekát Gyurcsánynak.

„Én mindent el tudok engedni” – reagált a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

Márki-Zay úgy véli, az idősekre tett korábbi megjegyzése nem volt félreérthető. Valamint kifejtette, hogy szerinte a Fidesz magukra hagyta „és végtelenül aljas módon elárulta” az időseket.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje elmondta: a mai napon beszélt Jakab Péterrel is, aki korábban éles kritikával illette. Ezzel kapcsolatban így nyilatkozott: „Elmondtam neki, hogy mennyivel jobban örültem volna, ha arról beszél, hogy a Fidesz hogyan pusztítja a nyugdíjasokat”.

Hirdetés

A műsor közben az Egyenes Beszéd műsorvezetője (mintegy a nézők felé fordulva) kénytelen volt külön megjegyezni, hogy Márki-Zay Péter véleménye nem tükrözi az ATV álláspontját, így az esetleges per elé is Márki-Zay néz a kijelentésével kapcsolatban, és nem a csatorna. A műsorvezető ezt követően megkérdezte, hogy előre megírja-e a beszédeit, amire a miniszterelnök-jelölt úgy reagált, hogy csak rögtönöz. Végül aztán még egyszer kijelentette: nem gondolja, hogy bárkitől bocsánatot kéne kérnie, de amennyiben megbántott valakit, hajlandó ezt megtenni.

Megosztott ellenzék

Az interjú során szóba került, hogy Márki-Zay Péter többek szerint megosztja az ellenzéket a kijelentéseivel, amire úgy reagált, hogy száz ember nézi a nyilatkozatait annak érdekében, hogy pár másodpercet kikapjon azokból. Úgy gondolja, ezeket a részleteket azért emelik ki, mert „lopnak, csalnak, hazudnak és hatalmon szeretnének maradni”.

Hirdetés

Külön kitért rá, hogy aki nem őt támogatja, az valójában Orbán Viktort szeretné hatalomban tartani. Amennyiben pedig ez megtörténik, vagyis Orbán hatalomban marad, akkor az ALDI, LIDL stb.-t is kizavarják, hogy csak a Fidesznél lehessen vásárolni, újra olyan gyógyszereket fognak beadatni az embereknek, amik teljesen hatástalanok, és az embereket kémszoftverekkel fogják megfigyelni, és nem a terroristákat, mert azokat beengedik”.

Arra a kérdésre, hogy akkor az ellenzéki pártok valóban nem támogatnák-e azt a bizonyos hetedik frakciót, azt mondta: „a pártok fele így gondolja, a pártok fele úgy gondolja. Elmondta, ezt már jelezték neki „emelt hangon” és hivatalosan is – arra azonban nem tért ki, hogy ez pontosan mit jelent. A hetedik frakcióval kapcsolatban a műsorvezető megjegyezte, hogy azt információik szerint senki nem támogatja, amire Márki-Zay úgy reagált, hogy „én mindent el tudok engedni”.

A műsor végén még kijelentette a miniszterelnök-jelölt, hogy biztosan meglesz az általuk kezdeményezett népszavazásra a 200 ezer aláírás.

Hirdetés

Forrás: Mandiner – ATV

Hirdetés

Hirdetés