Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Márki-Zay így küzdene a „vidéki ostobák” ellen: „Tessék örökbe fogadni egy települést”

Hirdetés

Tessék örökbe fogadni egy települést, vagy egy fél települést, vagy néhány utcát, néhány lépcsőházat – magyarázta élő Facebook-videójában Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt, hódmezővásárhelyi polgármester. A felvételen a téma az a mozgalom volt, amelynek lényege, hogy a baloldali propagandát úgy kell eljuttatni vidékre, hogy kinyomtatnak egy újságot és azt elviszik.

Márki-Zay Péter szerint a baloldali igék terjesztésére és népszerűsítésére az a legjobb megoldás, ha az aktivisták maguk utaznak vidékre, és osztanák a szórólapokat – vette észre az Origo. A baloldal kormányfőjelöltjének ötlete erősen hasonlít az ellenzék gondolatmenetére, amikor 2018-ban azzal indokolták a választási vereségüket, hogy vidéken nincs internet, az ottani emberek így nem ismerhetik az igazságot, ezért vesztett a baloldal. Gyurcsány jelöltje korábban a falusi embereket tudatlannak, ostobának nevezte. Mindemellett olyan kijelentéseket tett, amelyek szerint eltörölné a rezsicsökkentést, vidéken szülészeteket, kórházakat záratna be, és támogatná a fizetős egészségügyet.

Márki-Zay Péter több társadalmi csoportot megsértett már: a vidékiek mellett az időseket, fogyatékkal élőket, jobboldali szavazókat is. Kijelentései nem maradnak reakció nélkül, legutóbb egy vidéki fórumon egy mozgássérült, rokkantnyugdíjas néni kérte számon Gyurcsány jelöltjét. Márki-Zay Péter a migráció ellenzőit is szerencsétlen és ostoba emberekként írta le, mint ahogy azokat is, akik nem értettek vele egyet valamiben. A migráció témája kapcsán ráadásul a Magyarországon letelepedő külhoni magyarokat is migránsnak nevezte, és így is hivatkozott rájuk.

Forrás: Origo

Hirdetés
Hirdetés