Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekSport

Megszüntetik a térdelést a F1-es futamok előtt

Hirdetés

Megszüntetik a közös rasszizmusellenes demonstrációt azaz a BLM térdelést a vasárnapi futamok előtt: Domenicali indoklása szerint ezentúl nem a gesztus, hanem a cselekvés kerül főszerepbe.

A Formula-1 2020-ban kezdte el We Race As One, azaz „Egyként versenyzünk” kampányát, amellyel a diszkrimináció és rasszizmus ellen álltak ki, pontosabban térdeltek le a futamok előtti ceremónia során. Annak idején visszatérő téma volt az F1-es hírekben, melyik versenyző ereszkedik térdre és ki marad állva a demonstráció során.

2021-ben változatlanul a nagydíjak része volt a térdelés, igaz, már kevesebb figyelmet kapott.

Hirdetés

A 2022-es szezonban a Formula-1 vezetése megszünteti a ceremóniát. Ez korántsem egyenlő a We Race As One kampány megszűnésével: a szlogen továbbra is fellelhető lesz a versenypályákon. Amelyik versenyző pedig akar, a futamot megelőző ceremónián kívül továbbra is demonstrálhat térdeléssel – írja a Sky Sports, amelynek Stefano Domenicali nyilatkozott.

„Nem akarunk a politikába belefolyni. De most itt az idő a gesztusról tettekre váltanunk. Most a cselekvés kerül középpontba a közösségünk sokszínűségére vonatkozóan. Ez az első lépés” – mondta a Formula-1 elnök-vezérigazgatója a Skynak. „Úgy vélem, ez a gesztus fontos volt, hiszen sokan hittek benne. Továbbra is tisztelnünk kell mindenkit, de itt az idő, hogy továbblépjünk és más tettekkel nyilvánuljunk meg.”

Hirdetés

A Domenicali által említett „cselekvés” részeként a Formula-1 2025-ig meghosszabbította mérnöki ösztöndíjprogramját. Az első év a 2021-es volt, amely során tíz, nagy-britanniai és olaszországi egyetemeken tanuló, alulreprezentált csoportból érkező mérnököt támogattak. A cél a következő négy év mindegyikében még tíz egyetemistát felkarolni.

Hirdetés
Hirdetés