Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Putyin mai üzenete

Hirdetés

Oroszország kész a nyílt és becsületes párbeszédre a nemzetközi ügyekben, mindemellett az állam legfontosabb feladata a védelmi képesség biztosítása marad – jelentette ki Vlagyimir Putyin a haza védelmezőjének napja elnevezésű ünnep alkalmából szerdán elmondott köszöntőjében.

Putyin szerint az orosz fegyveres erők megbízhatóan szavatolják a nemzetbiztonságot és az ország fejlődését. Az Oroszországgal szembeni kihívások közül a fegyverzetellenőrzési rendszer megingatását és a NATO katonai aktivitását nevezte meg. Kiemelte, hogy Oroszország az elmúlt évek során sokat tett fegyveres erőinek korszerűsítéséért, amelyek mozgékonyabbakká váltak, Szíriában pedig harci tapasztalatra tettek szert.

„Olyan fegyvereket helyeztünk hadrendbe, amelyeknek nincs párjuk a világon. Folytatjuk a perspektivikus fegyverrendszerek fejlesztését, beleértve a hiperszonikus és az új fizikai elveken alapuló fegyverrendszereket, valamint kiterjesztjük a fejlett digitális technológiák és a mesterséges intelligencia elemeinek alkalmazását” – mondta az államfő, aki szerint a jövő fegyverei a sokszorosára növelik az orosz fegyveres erők harci potenciálját.

Hirdetés

Blikk nyomán

Hirdetés