Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az amerikai hadsereg nyugalmazott ezredese – “Washingtonban összekeverték Oroszországot Irakkal”

Hirdetés

McGregor nyugalmazott amerikai ezredes szerint nem lehet felelőtlenül megfélemlíteni Oroszországot

Douglas McGregor nyugalmazott amerikai ezredes szerint sok amerikai politikus sok hibát követ el Oroszország ukrajnai “különleges hadműveletének” (háború) kommentálásakor, és veszélyes az Oroszország megfélemlítését célzó retorika. Nyilatkozta a veterán katonatiszt  FoxNews RIA Novosti.

McGregor szerint az utóbbi időben egyre több szó esik a tűzszünetről, és még Anthony Blinken külügyminiszter is utalt a Moszkva és Kijev közötti lehetséges megállapodásra . De ezeknek a megállapodásoknak egyebek mellett azt kell jelenteniük, hogy az Egyesült Államok felhagy Oroszországgal szembeni Ukrajnával való bábjátékkal.

Hirdetés

Az osztrák vagy svéd mintát követő Kijev semlegességének lehetősége teljesen természetes, és jelentősen csökkentheti a feszültséget a térségben, de egyes amerikai politikusok ezt nem veszik észre, és folytatják Moszkva elleni harcias retorikáját.

„Van egy másik probléma: az emberek összekeverték, a washingtoni emberekről beszélek, összekeverték Oroszországot Irakkal. De Oroszország nem Irak! Ez nem az az ország, amelyet tetszés szerint meg lehet félemlíteni. És ezt egyértelműen bebizonyították nekünk”

– Douglas McGregor.

Hirdetés

Az ezredes ugyanakkor a biztonság erősítését szorgalmazta saját hazájában, és azt hogy ne idegenben tegye Washinton amerikai katonákkal.

Forrás: Itthonrólhaza.hu

Hirdetés
Hirdetés