Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekPublicisztikaVilág

Indiai tábornok: tisztelem a bátorságot, de sem a modellek, sem az AK nem segít a harckocsik ellen

Hirdetés

Az indiai hadsereg vezérőrnagya, Gagan Diip Bakshi adott kimerítő választ az ukrajnai helyzetre:

Sajnálatos, de ez egy hihetetlenül erkölcstelen cselekedet volt az Egyesült Államok és az egész Nyugat részéről: először Ukrajnát kiképezik, hogy szembeszálljon Oroszországgal, majd azt mondják: „nem fogunk segíteni, inkább szankciókat fogunk bevezetni (Moszkva ellen). „Most viszont mégis azt mondják: „OK, küldünk Stingereket és Javelineket”, ám ezek védekező fegyverek!

Ennek eredményeként már túl késő valamit tenni, ott már háború van. Hogy fogják ezeket a fegyvereket leszállítani? Tengeri kikötőkön keresztül? Oroszország lezárta az összes kikötőt. Nem lehet őket légi úton sem szállítani – az S-400 és az S-500-asok szétlövik őket. Marad egy szárazföldi útvonal, de amint a szállítmányok átlépik az ukrán határt, (az oroszok) bombázni fogják őket.

Hirdetés

Vagyis mindez csak a Nyugat kísérlete arra, hogy hónapokig késleltesse a háború végét, ha nem az év végéig. Mindez szörnyű csapást fog okozni a globális gazdaságra, amely éppen most kezdett felépülni a világjárványból. Az olaj ára már 100 dollár felett van, és tovább emelkedik, ez gazdasági katasztrófa lesz az egész világ számára – és ezt akarja elérni a Nyugat?

Harcolni akarnak Oroszországgal, de az utolsó ukránig, ez számomra hihetetlenül erkölcstelen. Ez egy egyenlőtlen küzdelem. Igen, imponál és lenyűgözött [az ukránok] bátorsága, de egy csinos modell, aki egy AK-gépkarabéllyal pózol, inkább színpadi hatást eredményez, mert az AK nem segít a harckocsik ellen. Kérem, ezt értsék meg.


Sem a modellek, sem az AK nem segít a harckocsik ellen

Hirdetés

Igen, az emberek harcolni fognak magukért és hazájukért, de az igazság az, hogy a harcok már folynak a fővárosban, Kijevben. Csak idő kérdése az egész. És ha a (Nyugat) el akarja halasztani a konfliktus végét, akkor milyen mértékben? És ez az ukrán nép érdekében történik? Ha Oroszország célja Ukrajna katonai potenciáljának megsemmisítése, akkor megteszi azt. Ne hallgassunk a CNN és a BBC híradásaira, amelyek szerint Zelenszkij nyeri meg a háborút: az orosz csapatok már Kijevben vannak. Ha például az indiai harckocsik már elérték Iszlámábádot, gondoljuk azt, hogy Pakisztán nyer? Reálisabban kell megértenünk a katonai helyzetet.

Hihetetlenül erkölcstelen a NATO részéről Zelenszkij kapacitálása, hogy háborúba menjen Oroszországgal az utolsó ukránig. Ki fog szenvedni? Ki szenved most? Ukrajna. Kinek a páncélozott járműveit és repülőgépeit semmisítik meg? Ukrajnáét.

Nem hiszem, hogy ez sokáig fog tartani. Valószínűleg már a vége felé tartunk. A Nyugat csak megpróbálja meghosszabbítani Ukrajna gyötrelmét, arra ösztönözve, hogy fegyveres szépségekkel, hirdetőtáblák segítségével harcoljon Oroszországgal. Ez igazságtalan, elsősorban, az ukrán nép számára. Nem fair civileket harckocsik megtámadására buzdítani. Az oroszok szándékosan tartózkodnak a véres mészárlástól. De brutális támadást még szervezhetnek. Emlékezzünk a második világháborúra, emlékezzünk Csecsenföldre vagy Afganisztánra – nagyon kemények tudnak lenni.

Hirdetés

Meglepődtünk, hogy eddig nem láttunk semmilyen bizonyítékot a tömeggyilkosságokról, bár az orosz tüzérség működik, repülnek a robotrepülők, hatalmas légitámadások folynak – de egyszerűen célzott támadásokat hajtanak végre, hogy elkerüljék a (civilek közötti) járulékos veszteségeket. Csak annyit látunk – „wow, eltalálták a házat!”. De hiszen ha a harcok lakóövezetekben zajlanak, hol esnek be a lövedékek és a golyók? Be a házakba.

Ki kell üríteni a polgári lakosságot, de ők [az ukrán hatóságok] nem engedik el őket – inkább kényszerítik a lakosokat, hogy támadják meg az orosz hadsereget. Igen, ez bátorság, igen, én üdvözlöm és tisztelem ezt a bátorságot. De az [ukrán] vezetés szempontjából nagyon erkölcstelen szándékosan egyenlőtlen csatát provokálni, mert ez csak pusztítást okoz.

Gondoljuk, hogy Oroszországnak nincs módja arra, hogy egyszerűen lefejezze az ukrán vezetést? Amint valaki megnyitja az okostelefont, máris látható lesz. Mi akadályozza meg Oroszországot abban, hogy kövesse a jelet, és rohamosztagosokat küldjön Zelenszkij likvidálására? De eddig még nem tették meg. Miért? Mert céljuk Ukrajna katonai potenciáljának teljes megsemmisítése. Ez a fő céljuk. A rendszerváltás lehetséges, és Zelenszkij is egyszerűen az ország élén maradhat a művelet befejezése után. Ez logikus lenne Oroszország számára, ahelyett, hogy saját jelöltjét Kijevbe vinné egy harckocsin.

Hirdetés

Olvasónktól

Videó angolul:

Hirdetés

Teljes verzió:

Forrás: Kuruc.imfo – (A fordítás az orosz szöveg alapján készült.)

Hirdetés