Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Putyin nemet mondott az izraeli miniszterelnök ajánlatára

Hirdetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök udvariasan visszautasította Naftali Bennett izraeli kormányfő felajánlását, miszerint közvetítene Oroszország és Ukrajna között a háborús helyzet enyhítése érdekében. A két vezető szerda késő este telefonon tárgyalt egymással, számolt be a Times of Israel online kiadása.

A KAN izraeli közszolgálati televízió arról számolt be, hogy a telefonbeszélgetést Bennett kezdeményezte Putyinnal, és a hívás előtt, majd azt követően is tájékoztatta az Egyesült Államokat és Ukrajnát a fejleményekről.

Noha az izraeli miniszterelnök felajánlása egyelőre nem vezetett konkrét tárgyalásokhoz, a zsidó állam lépése pozitív lépésnek tekinthető a globális politikai színtéren, amely egyúttal Jeruzsálem különleges helyzetét mutatja a kelet-európai térségben – emelte ki az izraeli lap.
Bennett korábban bejelentette, hogy Izrael 100 tonna humanitárius segélyt szállító repülőgépet küld „a harci övezetekben lévő civilek számára”. Szerdán biztosította Putyint arról, hogy az Izraelből a héten Ukrajnába induló szállítmányok kizárólag humanitárius segítséget tartalmaznak, katonai segélyt nem.

Hirdetés
Forrás: hirado/KH

Hirdetés