Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az Európai Unió megtiltotta az Oroszországban és Fehéroroszországban regisztrált autók áthaladását

Hirdetés

Április 8-tól az Európai Unió leállította az oroszországi és fehéroroszországi rendszámú járművek áthaladását

Az uniós országok leállították az Oroszországban és Fehéroroszországban regisztrált autók áthaladását. Erről az Orosz Föderáció Szövetségi Vámszolgálata (FCS) számolt be – írja a TASS április 9-én, szombaton.

A tárca kifejtette, hogy az uniós országok vámszolgálatai április 8-án az ötödik gazdasági szankciócsomag ürügyén hoztak ilyen döntést. A határozat értelmében megszüntették az Oroszországban és Fehéroroszországban nyilvántartásba vett járművek EU területére való beengedését.

Hirdetés

Április 9-én életbe lépett az Oroszország elleni EU-szankciók ötödik csomagja . Az uniós korlátozások új listáján különösen a Kalasnyikov konszern , a védelmi minisztérium hivatalos képviselője, Igor Konashenkov , valamint Oleg Deripaska , Borisz és Igor Rotenberg szerepelt .

Az új korlátozási blokk magában foglalja a szén és más szilárd fosszilis tüzelőanyagok EU-n belüli vásárlásának, behozatalának vagy transzferének tilalmát, valamint az orosz lobogó alatt lajstromozott hajók számára az uniós kikötőkbe való bejutást.

Az Európai Unió emellett betiltott minden olyan orosz és fehérorosz közúti fuvarozó társaságot, amely megakadályozza az áruk EU-n belüli közúti szállítását, beleértve a tranzitot is. Mentességet kapnak számos gyógyszerészeti, gyógyászati, mezőgazdasági és élelmiszeripari termék, köztük a búza, valamint a humanitárius célú közúti szállítás.

Hirdetés

Forrás: Itthonrolhaza

Hirdetés