Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Nincs több felesleg: Németország nem tud több fegyvert szállítani Ukrajnának

Hirdetés

Berlin elérte a határt a Bundeswehr készleteiből Kijevnek szállított fegyverek tekintetében – mondta Christina Lambrecht német védelmi miniszter az Augsburger Allgemeine című német lapnak adott interjújában.

„Őszintén meg kell mondanom, hogy a Bundeswehr készleteiből való ellátás tekintetében elértük a határt. Hiszen a csapatoknak képesnek kell maradniuk arra, hogy garantálják az ország és a szövetségesek védelmét. De ez nem jelenti azt, hogy nem tehetünk többet Ukrajnáért. Ezért azt is tisztáztuk, hogy pontosan mit tud az iparág közvetlenül szállítani” – mondta. A miniszter szerint Németország folyamatosan kapcsolatban áll Ukrajnával ebben a kérdésben.

Hirdetés

Lambrecht ugyanakkor egyetértését fejezte ki a NATO és az EU szövetségeseivel abban, hogy semmi esetre sem válhatnak a konfliktus részesévé.

Április 8-án vált ismertté, hogy Olaf Scholz német kancellár és több magas rangú német tisztviselő úgy döntöttek a nyomása ellenére sem küldenek modern harckocsikat Kijevbe. A Politico szerint a fegyverszállítást támogató tisztviselők hiába van ott többek között van Robert Habek német alkancellár és Annalena Burbock külügyminiszter.

Hirdetés

Hirdetés