Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekPublicisztikaVilág

Kiket rejt Azovsztal mélye?

Hirdetés

Az utóbbi időben a fél világot, legalábbis a nyugati féltekét, az tartja lázban, hogy civileket rejtenek a mariupoli Azovsztal katakombái, és a szerencsétlenek nem tudják elhagyni a föld alatti bázist. De kik lehetnek ezek a civilek, és mikor, hogyan kerültek oda? Erre a kérdésre szinte lehetetlen válaszolni, azonban, ha számba vesszük, amit tudunk, talán néhány lépéssel közelebb kerülünk az igazsághoz.

Az, hogy a szovjet időkben létesített acélmű alatt hosszú és mélyen kígyózó alagútrendszer van, mindenki által tudott volt, Ukrajnában és Oroszországban bizonyosan. Nem véletlen, hogy egyes hírek szerint NATO-labor is üzemelt ott, a föld alatt. De, labor ide, NATO-parancsnokság oda, az Azovsztalt és a földalatti létesítményt egészen biztosan régóta használja az ukrán hadsereg, azon belül is az Azov-ezred. Amióta pedig februárban megindultak az orosz csapatok az ország és így Mariupol ellen, az acélmű egyfajta erőddé változott.

Az tehát, aki az orosz támadás megindulása után civilként – és főként gyermekekkel – az Azovsztal felé vette az irányt, számolhatott volna azzal, hogy Mariupol legrázósabb helyén fog elbújni. Konkréten ott – és erre is számítani lehetett az üzemkomplexum jellege és a földi alatti katakombák miatt –, ahol a csatározások egyszer majd befejeződhetnek.

Hirdetés

De megközelíthetjük máshogy is a kérdést. Vajon kik lehetnek azok a civilek, akiket az Azov-ezred beenged a bázisukra? Kik lehetnek azok, akikben annyira megbíznak – főleg, ha tényleg NATO-erők és kényes iratok, anyagok is vannak a föld alatt –, hogy szó nélkül kinyitják előttük az ajtót?

Nincs rá bizonyíték, de a legvalószínűbb, hogy ezek a civilek már régóta az Azovsztal területén vannak, s jó eséllyel a nyugati NATO-különítmény tagjainak és/vagy az Azov-ezred katonáinak hozzátartozói. Ez magyarázatot adna arra is, hogy miért nem éltek a szabad elvonulás orosz hadsereg által többször felkínált lehetőségével, akárcsak arra, hogy az ukrán egyenruhások miért követelik folyamatosan, hogy evakuálják őket egy harmadik országba.

Nálunk jobban már az orosz vezetés szeretné tudni, kiket rejt pontosan az Azovsztal mélye. Reméljük, hamarosan kiderül. Egyelőre viszont folytatódik a türelemjáték az acélmű területén.

Hirdetés

Forrás: Bekezdések

Hirdetés