Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az orosz légierő 500 ukrán katonát semmisíthetett meg egy hajógyár területén

Hirdetés

Az orosz légierő az elmúlt 24 órában mintegy 500 ukrán katonával végzett, az orosz védelmi minisztérium szerint sok ellenséges katona pedig önként elhagyta egységét – közölte szerdán a védelmi tárca, amelyet a RIA Novosztyi idéz.

“Az ellenség jelentős veszteségeket szenvedett. Június 21-én az ukrán fegyveres erők 59. gépesített brigádjának mintegy 500 katonája, akik Mikolajivban, az Okean hajógyár műhelyeiben állomásoztak, fegyverekkel és katonai felszereléssel együtt megsemmisültek az orosz légierő nagy pontosságú légicsapásában” – áll a jelentésben.

Ezenkívül az 57. ukrán gépesített gyalogsági brigád egyik zászlóaljának katonái, akik a Luganszki Népköztársaságban lévő Hirske, Pidlisne és Vrubivka falvak közelében védték állásaikat, elvesztették állományuk több mint 60 százalékát. A katonák megtagadták a parancsnokság utasításait, és önként elhagyták állásaikat.

Hirdetés

Oroszország február 24-én katonai műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éve népirtásnak vetett alá”. Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint március 25-re a fegyveres erők befejezték az első szakasz fő feladatait – Ukrajna harci potenciáljának jelentős csökkentését. Az orosz hadsereg szerint a fő cél a Donbassz felszabadítása.

Orosz Hírek

Hirdetés

Hirdetés