Ez tetszik most Kadirovnak…

Hirdetés

Ramzan Kadirov csexsen elnök június 21-én találkozott az Iráni Iszlám Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott oroszországi nagykövetével Kazem Jalalival , aki munkalátogatáson tartózkodik a Csecsen Köztársaságban.

„Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy ilyen előkelő vendégeket fogadhatunk. Irán kiváló példa arra, hogy egy ország hogyan fejlődhet sikeresen a Nyugat támogatása nélkül is. Irán évtizedek óta szankciók alatt áll. Ilyen nehéz körülmények között a vezetés speciális stratégiát dolgozott ki a külső és belső gazdasági környezet javítására, amely lehetővé tette a szankciók összes negatív hatásának jelentős csökkentését, egyes területeken pedig teljesen semmissé tételét. A szankciók bevezetése óta Irán jelentős tapasztalatokat szerzett, melyek Oroszország számára is nagyon hasznosak”  – mondta Kadirov a találkozó után.

Hirdetés

Kadirov biztosította a vendégeket, hogy a köztársaság kész üzleti és kulturális együttműködést kialakítani Iránnal.

„Kedvező befektetési légkört teremtettünk, megállapodásokat kötöttünk országaink  üzleti érdekeltségeivel. Ráadásul régiónk az egyetlen olyan terület a világon, ahol a terrorizmust teljesen legyőztük. Tudásunk és tapasztalatunk ezen a területen nagyon vonzó más országok számára”  – mondta Kadirov.

Kadirov kijelentette, hogy Kazem Jalali “kifejezte Irán szilárd álláspontját Oroszország támogatásáról minden kérdésben”.

Hirdetés

„Arról is biztosított, hogy a felső vezetés határozott lépéseket tesz az országaink közötti szoros kapcsolatok kialakítása érdekében. Végezetül Kazem Jalali meghívott, hogy látogassak el Iránba”  – mondta Kadirov.

Kadirov annak a meggyőződésének adott hangot, hogy ez a találkozó a szoros baráti és partnerségi kapcsolatok kezdete lesz az Iráni Iszlám Köztársaság és az Orosz Föderáció állama, a Csecsen Köztársaság között.

EurasiaDaily nyomán NIF

Hirdetés
Hirdetés