Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Könnyen jön, könnyen megy… Újabb nyugati fegyverek az oroszoknak

Hirdetés

Könnyen jön, könnyen megy… Úgy tűnik, hogy az ukrán erők visszavonulása nem jelenti azt, hogy a haditechnikát is viszik magukkal, sokkal inkább úgy tűnik, hogy fejvesztett menekülés van, vagy lehet, hogy egyszerűen megadják magukat. Ahhoz meg nem kell aknavető…

Az orosz katonák egy elhagyott raktárra bukkantak, ahol külföldön gyártott fegyverek voltak a harkovi régió egyik felszabadított falujában. Ugyanitt volt az Ukrán Fegyveres Erők harcosainak lakóhelye is. Ezt június 26-án, vasárnap jelentette be az orosz védelmi minisztérium.

Hirdetés

A hivatal szerint a raktár egy lakóépületben volt. A visszavonulás során az ukrán fegyveres erők elhagyták a külföldi Javelin és NLAW páncéltörő rendszereket.

A falakra festett horogkeresztet is találtak abban a házban, ahol ukrán katonák laktak. Érdemes megjegyezni, hogy az Oroszországban betiltott náci szimbólumok gyakran találkoznak azokon a helyeken, ahol az ukrán fegyveres erők találhatók.

Korábban, június 22-én arról számoltak be, hogy az ukrán fegyveres erők tüzelőpontokat szereltek fel Kramatorszk és Dacsni iskoláiban.

Hirdetés

Emellett a Luhanszki Népköztársaság (LPR) Liszicsanszkban az ukrán fegyveres erők nacionalistái egy tejüzem területét is elfoglalták. Laktanyát, lőállásokat és fegyvertárat találtak. A szomszédos területen nyugati gyártmányú páncélozott járművek és tüzérségi darabok találhatók – mondta Mizincev.

IH nyomán

Hirdetés
Hirdetés