Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Die Welt: A háború befejezésére irányuló titkos konzultációk már folyamatban vannak

Hirdetés

Az olyan nyugati politikusok, mint Scholz és Macron, továbbra is ragaszkodnak az ukrajnai háború „diplomáciai megoldásának” illúziójához. Titokban úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok és Európa már fontolgatja a Putyinnal történő tárgyalást. Ennek a zavarnak az oka nyilvánvaló.

Putyin brutális megsemmisítő támadása ellenére az európai szavazók egyértelmű többsége továbbra is a „diplomáciai megoldást” részesíti előnyben az ukrajnai háborúra adott katonai válaszokkal szemben.

De mi a diplomáciai megoldás? Egyszerűen fogalmazva, egy olyan megoldás, amely párbeszéd és tárgyalás útján, erőszak alkalmazása nélkül vet véget egy nemzetközi válságnak vagy konfliktusnak. Csak: ez ritkán ilyen egyszerű.

Hirdetés

Mindezt a Welt írja, és talán most először jelenik meg a média-fősodorban az információ, miszerint vannak háttér-egyeztetések, és – ami talán még meglepőbb! – a politikusok kezdik belátni, hogy szavazóik nem támogatják háborús elképzeléseiket!

Úgy tűnik, titkos konzultációk folynak az Egyesült Államok és kulcsfontosságú európai szövetségesei között a konfliktus lezárásának diplomáciai lehetőségeinek feltárása érdekében – írják.

Korábban a Politico arról cikkezett, hogy a nyugati államok vezető attól tartanak, a lakosság belefárad a háborús eseményekbe, és fásultság lesz rajtuk úrrá, miközben azt tapasztalják, hogy egyre rosszabbul élnek…

Hirdetés

Ehhez képest úgy tűnik, szintet lépett a dolog, mert ugyan a politikai porondon még mindig megy a harcias retorika, de érzik ám, hogy most már a választóik ellen vannak, és nem lehet már sokáig fenntartani ezt a helyzetet. Előbb-utóbb olyan társadalmi megrázkódtatások követleznek, melyek eltörlik a jelenleg regnáló vezetőket…

Igen, Európa-szerte egyre több a sztrájk, egyre többen fejezik ki elégedetlenségüket amiatt, hogy kormányaik – ahelyett, hogy a választóik problémájára koncentrálnak – azzal vannak elfoglalva, hogy két szláv ország háborúját támogassák…

Forrás: IH

Hirdetés
Hirdetés