Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Drámai döntést jelentett be Putyin a háborúról

Hirdetés

Oroszország az offenzívája következő szakaszára készül Ukrajnában – közölte egy ukrán katonai tisztviselő, miután Moszkva bejelentette: erői „minden hadműveleti területen” fokozzák a katonai műveleteket.

Az elmúlt napokban több ukrán várost is bombázni kezdtek az oroszok, a kijevi vezetés szerint a támadásokban több tucat civil ember meghalt – írja a Reuters.

„Nem csak a levegőből és a tengerből érkező rakétacsapásokról van szó. A teljes érintkezési vonalon, a teljes frontvonalon láthatjuk az ágyúzást. Egyértelműen folynak az előkészületek az offenzíva következő szakaszára” – mondta Vadim Szkibitszkij, az ukrán katonai hírszerzés szóvivője szombaton.

Hirdetés

Az ukrán hadsereg szerint minden jel arra utal, hogy Oroszország átcsoportosítja egységeit, hogy támadást indítson az Ukrajna fennhatósága alatt lévő szimbolikusan fontos donyecki város, Szlovjanszk ellen.

Forrás: AFP/-

Miután az ukrán erők előrenyomulása fokozódott és az ukrán vezetők ígéreteket tettek Oroszország kiszorítására, a brit védelmi minisztérium vasárnap közölte, hogy Putyin csapatai megerősítik védelmi pozícióikat a dél-ukrajnai területeken.

Forrás: Origo.hu

Hirdetés
Hirdetés