Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Oroszország segíteni fog az ukránoknak, hogy megszabaduljanak a népellenes rezsimtől – mondta Lavrov

Hirdetés

Lavrov: Oroszország mindenképpen segíteni fog az ukránoknak abban, hogy megszabaduljanak a népellenes rezsimtő.

Oroszország minden bizonnyal segíteni fog az ukránoknak abban, hogy megszabaduljanak a nép- és történelemellenes rezsimtől – mondta Szergej Lavrov külügyminiszter az Arab Liga (LAS) tagországainak állandó képviselőivel folytatott megbeszélésen.
„Sajnáljuk az ukrán népet, aki sokkal jobbat érdemel. Sajnáljuk a szemünk láttára összeomló ukrán történelmet, és sajnáljuk azokat, akik behódoltak a kijevi rezsim állami propagandájának, és azokat, akik támogatják azt” – mondta.
A diplomata szerint a jelenlegi hatalom Ukrajnát Oroszország örök ellenségévé akarja tenni, de a próbálkozásaik nem járnak sikerrel.
„Az orosz és az ukrán nép továbbra is együtt fog élni” – összegzett Lavrov.
Korábban vasárnap az orosz külügyminiszter azt mondta, hogy Moszkvának nincsenek kétségei a párbeszéd újrakezdésének lehetőségét illetően a kérdések szélesebb körében, de minden a kijevi hatóságok álláspontján múlik, miszerint „nem lesznek tárgyalások Ukrajna vereségéig.
Oroszország február 24-e óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajna denacizálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte „azok védelmét, akiket a kijevi rezsim nyolc éve zaklatásnak és népirtásnak volt kitéve”. Az elnök szerint a végső cél Donbász és magának Oroszország biztonságát szavatoló feltételek megteremtése.
A szövetséges erők teljesen felszabadították a Luhanszki Népköztársaságot és Donyeck jelentős részét, köztük Volnovakhát, Mariupolt és Szvjatogorszkot.
Forrás: ria.ru

Hirdetés

Hirdetés