Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Eltűnt a holttest… Vagy volt, vagy nem, Biden viszont mindenkit meglepett!

Hirdetés

Az afgán hatóságok nem találták meg az Al-Kaida terrorcsoport vezetőjének, Ajman al-Zavahiri holttestét az amerikai rakétatámadás helyszínén. Ezt az országot irányító tálib mozgalom képviselője, Zabihullah Mudzsahid nyilatkozta.

„Nem találtunk holttestet azon a helyen, amelyet az amerikai drón eltalált” – jelentette be Mujahid az újságírókkal folytatott megbeszélésen.

Hirdetés

Augusztus 2-án vált ismertté al-Zavahiri megsemmisítése a terrorellenes hadművelet során. Akkoriban arról számoltak be, hogy az al-Kaida vezetőjét a Hellfire rakéták dróntámadása ölte meg, amikor kilépett rejtekhelye erkélyére.

Joe Biden amerikai elnök később kijelentette, hogy Washington nem engedi, hogy Afganisztán ismét a terroristák menedékévé váljon.

Mudzsahid válaszul azt mondta, hogy a tálibok nem tudtak al-Zavahiri jelenlétéről az országban.

Hirdetés

Eddig a hír, és számunkra van egy rettenetes újdonság az egészben! Az Al-Kaida terrorszervezet, ezt tudtuk, dehogy a tálibok ma már nem minősülnek annak, erről bizony még nem hallottunk…

Vagy Bush elnök nézett be valamit, amikor az Afganisztán elleni támadást a terrorizmus elleni harc első lépcsőjeként nevezte meg, majd a háború legitimálása okán az USA szövetséget kötött az úgynevezett Északi Szövetséggel, amellyel együtt harcoltak az amerikai és NATO csapatok – mindaddig, amíg Biden úgy nem döntött, hogy kivonja a nyugati csapatokat az országból!

Vagy pedig Biden értett félre valami, de igen csúnyán, amikor kivonta a nyugati erőket Afganisztánból…

Hirdetés

Talán az a megfejtés, hogy Biden nem tekinti terroristáknak a tálibokat, így készséggel visszaadta Afganisztánt nekik, és most nekik segít azzal, hogy általa terrorszervezetként nyilvántartott személyekre vadászik az országban?

Furcsa egy világ ez…

Forrás: IH

Hirdetés

Hirdetés