Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ha Moszkvának nem sikerülne, majd a Zöldek bedöntik Németországot!

Hirdetés

Sigmar Gabriel volt német külügyminiszter és volt alkancellár bírálta a hatóságok gázpolitikáját, amely szerinte megőrjíti a fogyasztókat. Ezt a véleményét az Oroszországban blokkolt Twitter bejegyzésében fejtette ki.

„A Katarral kötött gázpartnerség kudarcot vall, mert Németország nemcsak az atom- és szénenergiából, hanem a gázból is gyorsan ki akar szállni, holott hosszútávon nincs elég megújuló forrásunk. Ezután rendkívül drága gázt vásárolunk az azonnali piacon, ezzel az őrületbe kergetjük a fogyasztókat.”

Korábban nagy dérrel-dúrral bejelentették, hogy a németországi gáztárolók kihasználtsága 70 százalék fölé emelkedett. Igen? És tudja valaki, hogy ez mit jelent? Elmondjuk:

Hirdetés

A német gáztárolók teljes töltöttsége esetén az ország éves fogyasztásának 22-25 százalékát képesek biztosítani. A 70 százalékos töltöttség tehát azt jelenti, hogy;

A Németországban letárolt gáz mennyisége mindössze két hónapra elegendő – az éves átlagfogyasztással számolva. A téli fogyasztásra vetítve talán kitart akár egy hónapig is…

Tudják ezt a német fogyasztók? Tudják, hogy már december elején megfagyhatnak? Ha tudják, biztos, hogy nem akarnak ez ellen tenni semmit? Válaszaink nincsenek a kérdésekre, de látható, hogy szörnyű helyzetben vannak!

Hirdetés

És akkor jöjjön az övön aluli ütés, ami már biztosan fáj mindenkinek! Ha ugyanis nem lesz gáz, lehet pénz bármennyi, meleg akkor sem lesz. És mindez miért? Ilyen egyszerű:

Berlin júliusban cseppfolyósított földgáz (LNG) szállítására vonatkozó szerződés aláírását fontolgatta Katarral. Igen ám, de megállapították, hogy a tárgyalások a közel-keleti ország igen hosszú szerződések megkötésére vonatkozó követelménye ellentétes Németország zöld céljainak megvalósításával – így a tárgyalások félbeszakadtak…

Nos, Horst és Annika (na meg Ali és Szultána…), tudjátok, kiknek kell majd „megköszönni” a hideg telet?

Hirdetés

Forrás: IH

 

Hirdetés

Hirdetés