Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

GazdaságHírekVilág

Újraindul egy széntüzelésű erőmű a „nagyonzöld” Németországban

Hirdetés

A német Uniper energiaipari konszern augusztus végén jelentette be a Heyden 4 készenléti széntüzelésű erőmű működésének újraindítását, amelyet egy éve egy dekarbonizációs terv keretében leállítottak a kereskedelmi forgalomban. írja a Reuters .

A döntés oka az Északi Áramlat gázvezetéken keresztül történő szállítás háromnapos leállása miatt várható gázproblémák. A cég nem zárta ki, hogy a kialakult helyzet áramkimaradásokhoz vezethetnek.

A Heyden 4 várhatóan legalább 2023. április 30-ig üzemel. Működése a vasúti szállítás nehézségei miatt egyelőre korlátozott lesz. Amint ezek megoldhatók, a teljesítmény növelhető.

Hirdetés

A múlt év közepe óta a Heyden 4-et tartalék erőműként tartották fenn, de nem termelt áramot a piac számára.

Korábban arról számoltak be, hogy Európában a gáztárolók kihasználtsága elérte a 77,5 százalékot, ami meghaladja a tavaly, októberben elért maximumot. Ugyanakkor augusztusban a töltés felgyorsult – ebben az időszakban gyorsabban szállítják a gázt, mint az elmúlt öt évben.

Európa radikálisan csökkenteni fogja energiafüggőségét Oroszországtól. A hőerőmű üzemének újraindítása része annak a német tervnek, amely az elkövetkező téli időszak energiaellátására irányul. Az ország a jövőben több üzemanyagot kíván más beszállítóktól vásárolni, valamint alternatív energiaforrásokat fejleszteni.

Hirdetés
Hirdetés