Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A volt amerikai tábornok “pusztító csapásra” figyelmeztette Oroszországot

Hirdetés

Amerika keményen megtorolja, ha Oroszország atomfegyvert használ Ukrajnában – mondta az amerikai hadsereg egykori európai parancsnoka.

Az Egyesült Államok megsemmisítheti Oroszország Krím-félszigeti székhelyű Fekete-tengeri flottáját vagy a félszigeten lévő támaszpontjait, ha Moszkva nukleáris fegyverekhez folyamodik Ukrajnában – mondta Ben Hodges, az amerikai hadsereg egykori európai parancsnoka.

A Daily Mailnek adott szerdai interjúban Hodges „nagyon valószínűtlennek” nevezte annak a lehetőségét, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelje az atomfegyverek bevetését.

Hirdetés

Putyin nem teszi ezt, mert

“tudja, hogy az Egyesült Államoknak válaszolnia kell, ha Oroszország nukleáris fegyvert használ”  – jelentette ki a tábornok.

“Az Egyesült Államok válasza lehet, hogy nem nukleáris… de lehet pusztító csapás, amely például megsemmisítheti a Fekete-tengeri Flottát vagy megsemmisítheti a Krím-félszigeten lévő orosz támaszpontokat. Tehát úgy gondolom, Putyin elnök és a körülötte lévők vonakodnak attól, hogy az Egyesült Államokat közvetlenül bevonják a konfliktusba” mondta Hodges, aki 2014 és 2018 között az Egyesült Államok haderőit irányította Európában.

Hirdetés
Hirdetés