Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

BulvárÉrdekességek

Így oktatta ki II. Erzsébet a kínosan viselkedő Lewis Hamiltont

Hirdetés

Egy ebéd során követett el kínos hibát a pilóta, II. Erzsébet pedig rendre is intette ezért – írta meg a kínos történetet a Daily Star.

Lewis Hamilton Belgiumban, 2022. augusztus 26-ánForrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

Hirdetés

Hamilton az izgatottságával magyarázta a hibát. A királynő mellett ülhetett egy 2010-es ebéden, de akkor szólt hozzá, amikor a szigorú protokoll szerint nem tehette volna meg.

Hamilton így emlékezett vissza: Amint leültünk, elkezdtem beszélgetni vele, de ő szigorú arccal a túloldali szomszédomra mutatott, hogy most vele beszélgessek. Uram, először azzal a szomszédjával társalogjon, én is elfordulok, majd visszatérek önhöz – tette helyre a pilótát.

A szigorú szabályoknak utánajártak a brit lapok, erről a Nemzeti Sport is írt: „Az ilyen étkezéseken felváltva ültetik le a nőket és a férfiakat. Az etikett szerint a hölgyek az első fogás előtt és alatt a baljukon ülő férfiakkal beszélgetnek, mert a királynő is ezt teszi, és a balján ülő vendég a legrangosabb. A jobbján ülőhöz először akkor szól, ha kihozzák a második fogást, ekkor mindegyik hölgy a jobbján ülő férfival társalog”.

Hirdetés

Forrás: GpHírek

 

Hirdetés
Hirdetés