Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A tél ablakot nyithat az ukrajnai konfliktus politikai rendezésére

Hirdetés

Washington úgy véli, hogy az ukrajnai ellenségeskedések esetleges lelassulása a tél folyamán „ablakot” nyit a konfliktus megoldására – mondta Mark Milley tábornok, az Egyesült Államok vezérkari főnökeinek egyesített bizottságának elnöke a kapcsolattartó csoport ülését követő sajtótájékoztatón.

A taktikai műveletek általában „lelassulnak” hideg időben, – hangsúlyozta.

„Véleményem szerint Biden elnök és Volodimir Zelenszkij azt mondta, hogy ezt a válságot végül politikailag kell megoldani. Ezért ha a taktikai műveletek lelassulnak, akkor ott lehet egy ablak a politikai rendezésre vagy legalább a tárgyalások megkezdésére” – mondta a tábornok.

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök október elején jóváhagyta a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács döntését a Vlagyimir Putyinnal folytatott tárgyalások ellehetetlenítéséről.

Amint azt az orosz elnök október végén megjegyezte, Moszkva sokszor kijelentette, hogy kész a párbeszédre Kijevvel, de Kijev úgy döntött, nem folytatja ezt. Szerinte Oroszország jóakarata az Ukrajnával folytatott tárgyalások során ismert, és nincs benne változás vagy kétség.

Dmitrij Peszkov államfő sajtótitkára kijelentette, hogy Kijev megtagadta a párbeszédet Moszkvával Washington utasítására. Hozzátette: Oroszország nem változtat álláspontján, készen áll és érdekeit is biztosítani kívánja a tárgyalóasztalnál, de Ukrajna részéről nincs hajlandósága párbeszédhez.

Hirdetés

Forrás: rusvesna.su

Hirdetés
Hirdetés