Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az SBU feltette Kadirovot a keresett személyek listájára, a csecsen vezér válaszolt…

Hirdetés

Az ukrán belügyminisztérium adatbázisa szerint az SBU a keresett listára tette Ramzan Kadirov csecsen köztársaság vezetőjét.

A dokumentum szerint Ukrajna büntető törvénykönyvének két cikkelyével vádolják – „agresszív háború vagy agresszív katonai műveletek folytatásával” és „Ukrajna területi integritásának és sérthetetlenségének megsértésével”.

Kadirov válaszolt

Hirdetés

A Csecsen Köztársaság vezetője, Ramzan Kadirov a Telegram csatornájában kommentálta azt az információt, hogy az SBU felvette őt a keresett személyek listájára.

„Az SBU keres, és érdekes módon nem talál meg, pedig az egész világ tudja, hogy Groznij központjában vagyok. Ukrajna ostoba biztonsági szolgálata már sokadik alkalommal tett fel erre a listára.

Már kijelentettem, és megismétlem: nevezd meg a helyet, az SBU tiszteket és az időt! Nem kell engem keresned. Egyébként már jártam párszor Ukrajnában, és nem láttam ott senkit, aki értetlenül állt volna az elfogásom miatt.

Hirdetés

Az ukrán keresés módszerei láthatóan csak internetes keresésre korlátozódnak, mert hírszerzési jelentéseim szerint az SBU nem fog és nem is tud valódi operatív műveleteket végrehajtani a „földön” a tartózkodási helyem megállapítása érdekében – rendszeresen megszakad az áram, nagyon nehéz ilyen körülmények között dolgozni. A légitámadási szirénák pedig mindig zavarnak” – mondta Kadirov.

Forrás: Orosz Tavasz

Hirdetés
Hirdetés