Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Itt a drámai orosz bejelentés a háború következő szakaszáról

Hirdetés

Folytatjuk Ukrajna bombázását – közölte az orosz ENSZ-képviselő. Nebenzja szerint Ukrajna nyugati szponzorai az ukránokat arra használják fel, hogy teszteljék a NATO fegyvereit és hegemóniát építsenek ki a térségben.

Vaszilij Nebenzja, Oroszország ENSZ-képviselője kijelentette, hogy Oroszország célja Ukrajna katonai potenciáljának csökkentése, amivel elérnék, hogy az orosz félnek kedvezőbb feltételekkel induljanak újra a béketárgyalások – írja a Mandiner.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának legutóbbi, 2022. november 22-én tartott ülésén, amit az ukrán infrastruktúrát ért orosz bombázások miatt hívtak össze, Nebenzja nyíltan kifejtette:

Hirdetés

A különleges katonai művelet egyik célja az ukrán hadsereg harci képességeinek aláásása. Ezt pedig katonai eszközökkel érjük el mindaddig, amíg a kijevi rezsim nem foglal reális álláspontot annak kapcsán, hogy rendezni tudjuk azokat a problémákat, amelyek miatt a különleges katonai műveletet indítottuk – mondta.

Nebenzja szerint a nyugati katonai segélyek elárasztják Ukrajnát, és vakmerőnek nevezte a Kijevet Oroszország legyőzésére felszólító felhívásokat.

Kiemelte, az orosz erők szándékosan bombázzák Ukrajna infrastrukturális létesítményeit.

Hirdetés

Azt is állította, hogy Ukrajna nyugati szponzorai „hasznot húznak a háborúból”, és arra használják fel, hogy teszteljék a NATO fegyvereit és hegemóniát építsenek ki a térségben.

Forrás: Origo

Hirdetés

Hirdetés