Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Putyin adókedvezményeket ad a hazai technológia használatáért

Hirdetés

Azok az orosz vállalkozások, amelyek hazai informatikai megoldásokat vásárolnak és alkalmaznak, a jövő évtől adókedvezményeket vehetnek igénybe – jelentette be Vlagyimir Putyin elnök csütörtökön az AI Journey konferencián.

Pontosította, hogy a vállalkozások adókedvezményeket vehetnek igénybe, és további forrásokat különíthetnek el technológiai fejlesztésekre. Ez vonatkozik a mesterséges intelligencia területén megvalósuló új fejlesztésekre is.

Az elnök szerint az innovációk bevezetése nem lehet költséges a vállalkozások számára.

Hirdetés

Utasításokat adott a felhőtechnológiák orosz gyártóinak támogatására vonatkozóan is. A vállalatoknak szoftver- és hardvereszközökkel, valamint számítástechnikai kapacitással kell rendelkezniük ahhoz, hogy az adatokkal és az üzleti folyamatok végponttól végpontig tartó digitalizálásával dolgozzanak – hangsúlyozta Putyin.

Az elnök szerint a mesterséges intelligenciára vonatkozó szövetségi projekt részeként speciális támogatási mechanizmusokat kell kidolgozni és alkalmazni. Az orosz elnök azt is hangsúlyozta, hogy elő kell mozdítani a hazai felhőtechnológiák fejlesztését, mint például “a különböző platformok és szolgáltatások, amelyek lehetővé teszik a vállalatok, állampolgárok és hatóságok számára, hogy az interneten keresztül erőforrásokat használjanak, alkalmazásokban dolgozzanak, információkat tároljanak és kalkulációkat végezzenek”.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés